348
Η φωτιά έκαψε δασική έκταση στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα | Twitter

Σαλαμίνα: Σε ύφεση η φωτιά – Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη νύχτα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 19:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/07/2022 12:23
Η φωτιά έκαψε δασική έκταση στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα
|Twitter

Σαλαμίνα: Σε ύφεση η φωτιά – Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη νύχτα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 19:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/07/2022 12:23

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι στη Σαλαμίνα, ενώ αρκετά καλύτερη εικόνα παρουσίαζε η πυρκαγιά στον Λόφο Πατρίς καθώς δεν υπήρχε μέχρι τα μεσάνυχτα ενεργό μέτωπο. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων θα παραμείνουν επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε δασική έκταση στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν δύο ακόμα πυρκαγιές, σε άλλα σημεία του νησιού, σχεδόν ταυτόχρονα. Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στον λόφο Ανεμόμυλοι, όπου επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα και η τρίτη στην περιοχή Σαμάρι, όπου επιχείρησαν, επίσης, 5 πυροσβέστες με 2 αεροσκάφη.

Στην κατάβεση της φωτιάς επιχείρησαν συνολικά 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπήρχε συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους που βρίσκονται που βρίσκονται στους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, «να μετακινηθούν τώρα προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη», λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

Λίγο αργότερα, τo «112» έστειλε νέο μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονταν στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη, λόγω της πυρκαγιάς που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...