531
Η Μαρία Σάκκαρη διορθώνει τη φούστα της κατά τη διάρκεια του ημιτελικού - χρειάστηκε να πάει να την αλλάξει | Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Σάκκαρη: Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο γήπεδο – θα πάω σπίτι μου τώρα, αλλά θα επανέλθω

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 11:41
Η Μαρία Σάκκαρη διορθώνει τη φούστα της κατά τη διάρκεια του ημιτελικού - χρειάστηκε να πάει να την αλλάξει
| Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Σάκκαρη: Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο γήπεδο – θα πάω σπίτι μου τώρα, αλλά θα επανέλθω

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 11:41

Παρά τη μεγάλη επιτυχία που η συνιστά η πορεία της ως τα ημιτελικά του Αμερικανικού Οπεν –η δεύτερη εφέτος σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, μετά το Ρολάν Γκαρός– η Μαρία Σάκκαρη δεν μπορούσε παρά να είναι απογοητευμένη με την ήττα της από τη Εμα Ραντουκάνου και τον αποκλεισμό της από τον μεγάλο τελικό του US Open.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα –στον οποίο η 18χρονη Βρετανίδα ήταν ακαταμάχητη και επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-4)– η ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ο «εαυτός» της στο κορτ. Είπε πάντως πως δεν θα το βάλει κάτω και ότι θέλει να επιστρέψει πιο δυνατή στο μέλλον.

Πιο αναλυτικά, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Ξεκάθαρα τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να βγάλω πολλά χτυπήματα, της έδωσα πολλές ευκαιρίες. Δεν την πίεσα καν με το παιχνίδι μου. Τα βρήκε όλα εύκολα από την πλευρά μου. Αλλά μπράβο της, πήρε τις ευκαιρίες της».

Για τη Ραντουκάνου και την αντίπαλό της στον τελικό την 19 Καναδή Λουίς Φερνάντες: «Και οι δύο είναι νέες, παίζουν χωρίς φόβο, δεν έχουν τίποτα να χάσουν εναντίον μας. Μπράβο, όμως, και στις δύο, διότι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους. Και θα παλέψουν για τον τίτλο, μπράβο που έφτασαν εδώ».

Για τη δική της εμφάνιση, αλλά και εκείνη της Μπελίντα Μπέντσιτς (που έχασε από τη Ραντουκάνου στον προημιτελικό): «Απουσιάζαμε από το γήπεδο παίζοντας εναντίον της. Είδα την Μπελίντα (Μπέντσιτς) χθες. Δεν θέλω να μιλήσω για εκείνη, αλλά πιστεύω να συμφωνήσει ότι δεν κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Είμαι στεναχωρημένη που δεν μπόρεσα να φτάσω στον πρώτο μου τελικό για άλλη μια φορά. Είμαι, όμως, θετική και πιστεύω ότι θα έρθει σύντομα».

Για το αν αγχώθηκε με τον αποκλεισμό της Αρίνα Σαμπαλένκα από την Φερνάντες: «Δεν αισθάνθηκα μεγαλύτερη πίεση μετά την ήττα της Αρίνα. Δεν χειρίστηκα, όμως, σωστά τον δεύτερο ημιτελικό μου. Είχα μερικές κακές αναμνήσεις από τον προηγούμενο και δεν νομίζω ότι το χειρίστηκα σωστά. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν με το μέρος σου τις περισσότερες φορές, πρέπει να το αποδεχτείς. Είμαι άνθρωπος που θα πάει σπίτι τώρα και θα αρχίσει να δουλεύει σκληρά ξανά, γιατί διανύω την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Ακόμα έχω καλές πιθανότητες να τελειώσω εκεί που θέλω τη σεζόν, ανεξάρτητα από αυτό που έγινε εδώ. Πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου, να συνεχίσω αυτό που κάνω».

Για την έξοδό της από το κορτ στις αρχές του αγώνα: «Πήρα λάθος μέγεθος στη φούστα μου, ήταν μεγαλύτερο. Δεν μπορούσα να παίξω, έπεφτε. Ήμουν, όμως, γρήγορη!»

Για το αν προσπάθησε να κάνει κάτι που δεν βγήκε: «Πάλεψα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είναι δύσκολο να ξαναμπείς στο ματς όταν τίποτα δεν πηγαίνει σωστά και όλα είναι καλά για την αντίπαλό σου. Το σερβίς μου δεν ήταν εκεί. Τα groundstrokes μου. Αστοχούσα πολύ, που δεν είναι φυσιολογικό για μένα. Δεν χειρίστηκα την πίεση ενός ακόμα ημιτελικού. Συμβαίνει, είναι ανθρώπινα συναισθήματα. Είμαι άνθρωπος που χρειάζεται χρόνο. Είμαι 26, δεν είναι ότι είμαι στην ηλικία τους, ότι είχα μεγάλα αποτελέσματα σε αυτή την ηλικία. Πρέπει να προχωρήσω βήμα-βήμα. Η καριέρα μου είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Θα αποδεχτώ αυτό που έγινε σήμερα. Όπως είπα, μου δίνει δύναμη να επιστρέψω στο κορτ και να προπονηθώ ακόμα περισσότερο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...