417
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον σε σκηνή από παλιότερη ταινία, το «Cosmopolis» του 2012 | Canal+

Ρόμπερτ Πάτινσον: από βρυκόλακας, Μπάτμαν

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 16:52
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον σε σκηνή από παλιότερη ταινία, το «Cosmopolis» του 2012
|Canal+

Ρόμπερτ Πάτινσον: από βρυκόλακας, Μπάτμαν

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 16:52

Το αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety, κάνει λόγο για τον νέο Μπάτμαν, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο 33χρονος Ρόμπερτ Πάτινσον. Ο βρετανός ηθοποιός που έγινε παγκοσμίως διάσημος υποδυόμενος έναν γοητευτικό και καλόκαρδο βρυκόλακα στις ταινίες «Twilight», αν δεν συμβεί κάποια τεράστια ανατροπή, θα είναι εκείνος που θα μπει στη στολή του δημοφιλούς υπερήρωα.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2021 και τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Ματ Ριβς. Τα ηνία του ρόλου, θα τα πάρει ο Πάτινσον από τον Μπεν Αφλεκ, ο οποίος κρέμασε… την κάπα του Μπάτμαν το 2017, αφήνοντας τον Ριβς να αναζητά τον νέο «Μπρους Γουέιν».

Με την Κρίστεν Στιούαρτ σε σκηνή από την ταινία «Twilight» του 2008 που τον έκανε διάσημο… βρυκόλακα (Maverick Films)

Ο Πάτινσον θα είναι ο δεύτερος νεότερος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Μπάτμαν – ο πρώτος ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος ήταν 31 ετών, όταν βγήκε στις αίθουσες η ταινία «Batman Begins» το 2005.

Ο Ρίβς αυτή την εποχή δουλεύει πάνω στο σενάριο με τις ευλογίες της DC Comics, που του δίνει όσον χρόνο χρειάζεται, προκειμένου να προκύψει στην ιδανική μορφή του.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα, σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ίδιου δημοσιεύματος, υπολογίζεται να είναι στα τέλη του 2019, ή στις αρχές του 2020.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Repubblica, ο Ρόμπερτ Πάτινσον βρίσκεται στις Κάννες, όπου και καταχειροκροτήθηκε για την ερμηνεία του σε μία ταινία εντελώς διαφορετικού είδους. Πρόκειται για το «The Lighthouse» του Ρόμπερτ Εγκερς, ένα ήσυχο, ασπρόμαυρο κομψοτέχνημα που ανήκει στα πολύ καλά παραδείγματα του ανεξάρτητου σινεμά. Ολα περιστρέφονται γύρω από έναν φάρο και μαζί με τον Πάτινσον, παίζει και ο εξαιρετικός όπως πάντα, Γουίλεμ Νταφόε.

Ρόμπερτ Πάτινσον (δεξιά) και Γουίλεμ Νταφόε σε σκηνή από την ταινία «The Lighthouse» (A24)

Οι δυο τους, υποδύονται δύο φαροφύλακες, που καταλήγουν να βρουν τον εαυτό τους μέσα από την απομόνωση που τους οδηγεί συχνά στην τρέλα, ή έστω στο να κάνουν πράγματα εκτός των δικών τους ορίων. Ο Νταφόε μεγαλύτερος σε ηλικία, ο Πάτινσον νεότερος και οι δύο σαν ισότιμοι φίλοι και αντίπαλοι μέσα στο αριστοτεχνικό ασπρόμαυρο κάδρο της ταινίας.

Ο Πάτινσον, είχε κινδυνεύσει να τυποποιηθεί από πολύ νωρίς εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας που είχε στις ταινίες «Twilight» με τον ίδιο να υποδύεται τον ερωτοχτυπημένο βρυκόλακα, κατάφερε όμως, παίζοντας σε πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες, να αποδείξει ότι είναι από τους ηθοποιούς που δοκιμάζουν και δοκιμάζονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...