480
Ο Αλέν Ντελόν συγκινημένος στις Κάννες | Reuters

Ντελόν: «Οι γυναίκες με ανακάλυψαν, χωρίς αυτές δεν θα ήμουν εδώ»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 14:39
Ο Αλέν Ντελόν συγκινημένος στις Κάννες
|Reuters

Ντελόν: «Οι γυναίκες με ανακάλυψαν, χωρίς αυτές δεν θα ήμουν εδώ»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 14:39

«Σκέφτομαι ότι αυτό το βραβείο ισοδυναμεί με το τέλος της καριέρας μου και με το τέλος της ζωής μου»: αυτά τα λόγια του Αλέν Ντελόν, αν και περιείχαν δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ, τον έκαναν να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, παραλαμβάνοντας το βραβείο για τη συνολική προσφορά του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες.

Με την 28χρονη κόρη του Ανούσκα Ντελόν να του κρατά τρυφερά το χέρι, ο 83χρονος σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού σινεμά, αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους του έρωτες, τις εξίσου διάσημες ηθοποιούς Μιρέιγ Νταρκ και Ρόμι Σνάιντερ. Φαίνεται πως από τις στρατιές γυναικών που παρήλασαν από τη ζωή του μέγα γάλλου καρδιοκατακτητή, εκείνες ήταν που κατάφεραν να κατακτήσουν και τη δική του καρδιά.

Με το βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο (Reuters)

Οπως αναφέρει η Corriere della Sera, ο ηθοποιός παραμένει γοητευτικότατος και συνηθίζει να αυτοσαρκάζεται κάθε φορά που προβάλλεται κάπου σκηνή παλιάς ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε, όταν η απαράμιλλη ομορφιά του μαγνήτιζε τους πάντες.

Ο ίδιος, δεν θέλησε να σχολιάσει τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του στη σκιά του MeToo, γαλλίδες φεμινίστριες, που τον κατηγορούσαν για ακραίο σεξισμό. Αρκέστηκε στο εξής: «Γιατί τώρα; Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες;».

Με την 28χρονη κόρη του, Ανούσκα Ντελόν (Reuters)

Οσο για τα πρώτα του βήματα: «Ημουν ένας βαρετός νεαρός, δεν ήξερα τίποτα, η καριέρα μου στο σινεμά προέκυψε από καθαρή τύχη. Οταν επέστρεψα στη Γαλλία μετά τον πόλεμο στην Ινδοκίνα (σ.σ ήταν ασυρματιστής στη Σαϊγκόν με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό), δεν ήξερα τι να κάνω. Το να βρεθώ ξαφνικά μπροστά από τις κάμερες, μου φάνηκε πολύ φυσικό. Οι σκηνοθέτες μού έλεγαν “μην υποδύεσαι, να μιλάς απλά και να ακούς προσεκτικά, να είσαι ο εαυτός σου”. Τους ρόλους μου ποτέ δεν τους υποδύθηκα. Τους βίωσα».

Με τη Μόνικα Βίτι στην ταινία «Η Εκλειψη», το 1962

Το Χόλιγουντ, αν και σίγουρα είχε χώρο για έναν τόσο ωραίο και ταλαντούχο ηθοποιό, δεν έκανε ποτέ στον ίδιο ιδιαίτερη αίσθηση: «Δεν ήταν πολύ του γούστου μου, ύστερα από δύο χρόνια, ήθελα να επιστρέψω στη Γαλλία».

Στην πρώτο μεγάλο ρόλο της καριέρας του, στην ταινία «Γυμνοί στον ήλιο», το 1960

Οταν, στα πιο ώριμα χρόνια του άρχισε να βρίσκεται στο τιμόνι ως παραγωγός ταινιών, ομολογεί πως «αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να κάνω ακριβώς αυτό που ήθελα, να είμαι το αφεντικό. Γυρίστηκαν 25 ταινίες με το όνομά του στη θέση του παραγωγού».

Με την αγαπημένη του Ρόμι Σνάιντερ στην «Πισίνα»

Πού χρωστάει και πού αφιερώνει αυτό το σημαντικό βραβείο; «Οι γυναίκες με ανακάλυψαν, χωρίς αυτές δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Τους χρωστάω τα πάντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...