192
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην πλατεία Συντάγματος | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρεβεγιόν με δωρεάν self tests στα σχέδια της κυβέρνησης για τις γιορτές

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 21:02
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην πλατεία Συντάγματος
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρεβεγιόν με δωρεάν self tests στα σχέδια της κυβέρνησης για τις γιορτές

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 21:02

Κινητοποίηση επικρατεί και στις ελληνικές Αρχές λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Ομικρον σε χώρες της Ευρώπης, ενώ καταρτίζονται τα σχέδια της κυβέρνησης για την εορταστική περίοδο, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ. Για τη μετάλλαξη τηρείται στάση αναμονής και θα υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις επόμενες μέρες.

Oπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Star, με δεδομένη την παρουσία της μετάλλαξης Ομικρον στην Ευρώπη, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για τη μείωση της διασποράς του ιού.

Μία λύση που εξετάζεται είναι η διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες για τις μέρες των γιορτών. Θα δοθούν δύο ή τρία τεστ σε κάθε πολίτη, εμβολιασμένο ή μη, ανάλογα με την απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Το Star ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία τεστ.

Για τα ρεβεγιόν των εορτών θα υπάρχει ισχυρή σύσταση να γίνουν με τεστ.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση «παγώνει» σενάρια νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, με δεδομένο ότι φαίνεται να έχει επέλθει σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών. Η Ελλάδα είναι δεύτερη στους εμβολιασμούς με τρίτη δόση. Από τις 11 Νοεμβρίου ως τις 27 Νοεμβρίου, σχεδόν 387.000 πολίτες έκλεισαν ή έχουν κάνει πρώτη δόση εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...