320
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο του G20 το 2017. Τώρα προεξόφλησε την αθώωση του αμερικανού ομολόγου του, μιλώντας και για χαλκευμένες κατηγορίες | . REUTERS/Carlos Barria/File Photo

«Ρεπουμπλικανός» και ο Πούτιν, παραστέκεται στον Τραμπ…

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 16:23
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο του G20 το 2017. Τώρα προεξόφλησε την αθώωση του αμερικανού ομολόγου του, μιλώντας και για χαλκευμένες κατηγορίες
|. REUTERS/Carlos Barria/File Photo

«Ρεπουμπλικανός» και ο Πούτιν, παραστέκεται στον Τραμπ…

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 16:23

Οπως ενδεχομένως αναμενόταν (ιδιαιτέρως από τους υποστηρικτές της άποψης ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και –επιπλέον– ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει ένα κάποιο «δούναι και λαβείν» με τη Μόσχα), ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας για το θέμα της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη πήρε θέση φιλική προς αυτόν.

Οι δηλώσεις του Πούτιν για την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου έγιναν με τον πιο επίσημο τρόπο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχωρεί κάθε Δεκέμβριο, και εξ αυτού και μόνο του στοιχείου κρίνονται σοβαρές.

Ο «τσάρος», στην ουσία αναμασώντας τα επιχειρήματα των Ρεπουμπλικανών, είπε ότι η παραπομπή του Τραμπ σε δίκη βασίζεται σε επινοημένες κατηγορίες και ότι η Γερουσία θα απορρίψει τη μομφή και θα αθωώσει τον αμερικανό πρόεδρο.

«Οσον αφορά τη συνέχιση του διαλόγου μας μέχρι το τέλος της προεδρίας Τραμπ, όπως με ρωτάτε, το κάνετε να ακούγεται λες και έρχεται ήδη το τέλος» σχολίασε ο Πούτιν όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το αν η Ρωσία έχει στρατηγική για τη συνέχιση του διαλόγου με τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος της προεδρίας Τραμπ.

«Πραγματικά αμφιβάλλω ότι τελειώνει [ο Τραμπ]. Πρέπει βέβαια να περάσει από τη Γερουσία, αλλά από όσο γνωρίζω ότι οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν την πλειοψηφία εκεί, οπότε είναι απίθανο να επιθυμήσουν να απομακρύνουν τον εκπρόσωπο του κόμματός τους εξαιτίας κάποιων χαλκευμένων λόγων».

Κατά το CNN, ο Πούτιν υπερασπίζεται τον Τραμπ επειδή μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί «ασυνήθιστα ζεστή σχέση», από το 2017. Πέρα από τις –αμοιβαίες– αποκρούσεις των αιτιάσεων περί ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016, «ο αμερικανός πρόεδρος έχει απορρίψει ως αναξιόπιστες τις καταγγελίες ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί βία εναντίον των αντιπάλων του» παρατηρεί το αμερικανικό δίκτυο.

Η στήριξη Πούτιν στον Τραμπ έγινε με την απαραίτητη πολιτική ανάλυση: «Πρόκειται για συνέχιση της εσωτερικής πολιτικής μάχης. Ενα κόμμα που έχασε τις εκλογές, οι Δημοκρατικοί, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν κατηγορώντας τον Τραμπ για συμπαιγνία με τη Ρωσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...