369
| European Union

Δημητρακόπουλος: Δεν προέκυψε σύνδεση της Καϊλή με Κατάρ και την Tράπεζα του Παναμά

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2022, 22:19
|European Union

Δημητρακόπουλος: Δεν προέκυψε σύνδεση της Καϊλή με Κατάρ και την Tράπεζα του Παναμά

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2022, 22:19

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, που εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ευρωβουλευτή, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.

Οπως δήλωσε ο συνήγορος της ευρωβουλευτή, η οποία έχει τεθεί υπό κράτηση μεσούσης της έρευνας για το Qatargate, «η Τράπεζα BLADEX, με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της (bladex.com) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

»Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση, η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται από την τράπεζα ότι «δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή», σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.

«Είναι βέβαιο», κατέληξε, «ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με τον σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

Αίτημα Καϊλή η συνδρομή από Παναμά

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε καλέσει τις Αρχές του Παναμά να ερευνήσουν πιθανά εμβάσματα προς την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είχε σχολιάσει την είδηση αυτή με χωριστή δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία η κίνηση του κ. Βουρλιώτη να ζητήσει ενημέρωση από τον ομόλογό του του Παναμά ήρθε σε συνέχεια αιτήματος της πλευράς Καϊλή:

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...