283
Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα παραμένει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου | CreativeProtagon

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 19:54
Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα παραμένει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
|CreativeProtagon

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 19:54

Την παράταση της κράτησης της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή κατά έναν μήνα (έως τις 22 Ιανουαρίου) αποφάσισε η βελγική Δικαιοσύνη, σε συνέχεια της ακρόασης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, την Πέμπτη. Oπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, «το προδιακστικό συμβούλιο αποφάσισε την προδικαστική κράτηση της Ε.Κ. κατά έναν μήνα».

Η ακρόαση της 44χρονης πολιτικού ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με τους δικηγόρους της να ζητούν να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι».

Ο Αντρέ Ριζόπουλος, εκ των συνηγόρων της, είχε καταθέσει το αίτημα αυτό με το επιχείρημα ότι η πελάτης του συνεργάζεται με τις Αρχές, ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Η κυρία Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, προσέθεσε η εισαγγελία.

«Η κυρία Καϊλή είναι αθώα, αρνείται όλες τις κατηγορίες περί δωροδοκίας ή διαφθοράς», είχε τονίσει νωρίτερα ο έτερος συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε την υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτή, ισχυριζόμενος ότι η ίδια δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν, επίσης, ότι η κυρία Καϊλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ότι δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, στο σκέλος της έρευνας για την υπόθεση που προχωρά και στην Ελλάδα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αποφάσισε να δεσμευτεί το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο, που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...