841
Η «Πτήση για το Πουθενά» θα απογειωθεί στις 10 Οκτωβρίου από το Σίδνεϊ | Reuters

Qantas: Ξεκίνησε να προσφέρει επτάωρη πτήση στο… πουθενά

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00
Η «Πτήση για το Πουθενά» θα απογειωθεί στις 10 Οκτωβρίου από το Σίδνεϊ
|Reuters

Qantas: Ξεκίνησε να προσφέρει επτάωρη πτήση στο… πουθενά

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00

Θα πληρώνατε 800 ή 1000 – και ίσως και παραπάνω – ευρώ για να πετάξετε στο… πουθενά;

Και όμως: 134 Αυστραλοί το έκαναν ήδη εκπληρώνοντας την ρήση του «σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι».

Με τις πτήσεις να έχουν απαγορευτεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι αυστραλιανές αερογραμμές κατέφυγαν σε αυτή τη λύση για να κινήσουν τον στόλο των αεροσκαφών τους και να δημιουργήσουν έστω κάποια υποτυπώδη έσοδα.

Κάπως έτσι, η Qantas εμπνεύστηκε τις «πτήσεις στο πουθενά»: ένα κόνσεπτ όπου αξία έχει απλά το ταξίδι στους αιθέρες και όχι ο προορισμός.

«Flight to Nowhere» αποκαλούν χαρακτηριστικά την συγκεκριμένη πτήση και θα απογειωθεί στις 10 Οκτωβρίου από το Σίδνεϊ για μια επτάωρη ξενάγηση στις ομορφιές της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Qantas, και τα 134 εισιτήρια της «πτήσης QF787 στο πουθενά» εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ: μέσα σε 10 λεπτά, με την τιμή των εισιτηρίων να κυμαίνεται μεταξύ 475 (για την οικονομική) και να φτάνει μέχρι και τα 2.300 ευρώ (για την business class).

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας στο Financial Review, «πρόκειται για την πιο περιζήτητη πτήση στην ιστορία της Qantas», ενώ αποκάλυψε ότι η εταιρία, λόγω αυξημένης ζήτησης, σίγουρα θα πραγματοποιήσει περισσότερες πτήσεις αυτού του είδους μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα διεθνή σύνορα.

«Λίγους μήνες πριν, θα θεωρούνταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι οι Αυστραλοί δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με πτήση στο εξωτερικό ή ακόμα και στο εσωτερικό λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και απαιτήσεων για καραντίνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Aλαν Τζόις.

«Παρότι μπορεί να μη μπορούμε να σας ταξιδέψουμε στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, μπορούμε σίγουρα να σας εμπνεύσουμε για μελλοντικά ταξίδια σε μερικούς από τους ομορφότερους προορισμούς της Αυστραλίας», τόνισε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Miss taking to the skies together? Us too! We’ve designed a special scenic joy flight on board our 787 Dreamliner for those who just want to spread their wings – no passport or quarantine required. Departing Sydney on 10 October, the ‘Great Southern Land’ scenic flight will feature low-level flybys of some of the Australia’s most iconic landmarks including Uluru, Kata Tjuta, the Whitsundays, Gold Coast, Byron Bay and Sydney Harbour. Be quick! Fares go on sale at 12pm AEST today. Click the link in our bio for more info… Thanks to your great support this flight is now sold out.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Qantas (@qantas) στις

Και η επτάωρη πτήση θα είναι όντως μαγευτική.

Το δρομολόγιο θα ξεκινά από το Σίδνεϊ και θα εκτελεί μία τεράστια εναέρια «βόλτα» πάνω από Κουίνσλαντ, Χρυσή Ακτή, Νέα Νότια Ουαλία, καθώς και την απομονωμένη αυστραλιανή ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκειά του θα γίνονται χαμηλές πτήσεις επάνω από το Ουλουρού, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και το λιμάνι του Σίδνεϊ, με κατάληξη την αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα λείπουν και οι εν πτήσει… εκπλήξεις που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και έναν διάσημο συνεπιβάτη -ίσως τους (αυστραλούς ηθοποιούς) Ράσελ Κρόου ή Χιου Τζάκμαν.

Γενικότερα οι «πτήσεις στο πουθενά», οι οποίες απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο αεροδρόμιο, είναι η νέα ταξιδιωτική τάση που παρατηρείται στην Ασία και στην Αυστραλία στην εποχή του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η EVA Airways Corp της Ταϊβάν και η ANA Holdings της Ιαπωνίας προσφέρουν τέτοιες πτήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν έσοδα και να διατηρήσουν ενεργές τις άδειες των πιλότων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...