752
Την απόγνωση των πολιτών για ακόμα μία παράλογη απόφαση της κυβέρνησης τους περιγράφουν βρετανικά Μέσα | CreativeProtagon

Βρετανοί τουρίστες: «Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς στην Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 22:22
Την απόγνωση των πολιτών για ακόμα μία παράλογη απόφαση της κυβέρνησης τους περιγράφουν βρετανικά Μέσα
|CreativeProtagon

Βρετανοί τουρίστες: «Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς στην Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 22:22

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει επτά ελληνικά νησιά σε «κόκκινη λίστα», όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των πολιτών της χώρας και όπως αυτές καταγράφονται από ρεπορτάζ στα μεγάλα βρετανικά Μέσα.

BBC, Daily Mail, Telegraph, Skynews, φιλοκυβερνητικός ή αντικυβερνητικός Τύπος δεν έχει καμία σημασία, όλοι μεταφέρουν την έντονη δυσαρέσκεια των Βρετανών και σε κάποιες περιπτώσεις την οργή τους για την απόφασή της κυβέρνησης Τζόνσον να τους αποκλείσει, εμμέσως πλην σαφώς, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα Μέσα και τους πολίτες, οι περιορισμοί δεν έχουν καμία σχέση με το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας και εντύπωση προκαλεί σε αρκετούς γιατί δεν ίσχυσε το ίδιο και για όσους επιστρέφουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα νησιά που μπήκαν στην «κόκκινη λίστα» των Βρετανών είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη (όπου έχουν καταγραφεί μόλις 30 κρούσματα από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες) και η Ζάκυνθος, που σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει στη χώρα του από το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Σεπτεμβρίου, θα παραμένει σε καραντίνα για 14 ημέρες (εδώ).

Την απόγνωση των πολιτών για ακόμα μία παράλογη απόφαση της κυβέρνησης τους περιγράφουν βρετανικά Μέσα που επικοινώνησαν με τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και με επαγγελματίες του χώρου.

Οι Βρετανοί που ήρθαν για διακοπές στη χώρα μας δηλώνουν ότι «αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ελλάδα από ό,τι στη Βρετανία» και κάνουν λόγο για ακόμη μία κακή και χαοτική διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνησή τους.

Ρεπορτάζ στα βρετανικά Μέσα

Σύμφωνα με το BBC, ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία και τον τουρισμό ήταν λάθος.

Μάλιστα, βουλευτής της αντιπολίτευσης καταγγέλλει αργοπορία της κυβέρνησης, καθώς και «έλλειψη στρατηγικής».

Παράλληλα, το BBC συνομίλησε με τουρίστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και όλοι συμφωνούν πώς η Ελλάδα μοιάζει πιο ασφαλής από τη δική τους.

Η Μπεθ Μέιντμπέρι, που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές, δηλώνει ότι νιώθει «πιο άνετα εδώ από ότι στην Αγγλία, καθώς δεν υπάρχει συνωστισμός, είναι πολύ πιο ήσυχα και με λιγότερο κόσμο από την πόλη της, ενώ υπάρχει και ευρύτερη εφαρμογή στα υγειονομικά μέτρα».

Παρόμοιες είναι οι αντιδράσεις που κατέγραψε και η Daily Mail, η οποία περιγράφει τον θυμό των τουριστών και αναδημοσιεύει εκατοντάδες παράπονα των πολιτών από το Twitter.

«Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να μην ξέρει τι κάνει, μεταφέρει διαφορετικά νούμερα όπου θέλει, σαν να παίζει ρωσική ρουλέτα», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή «τα ποσοστά μετάδοσης στην Ελλάδα είναι 19 στα 100.000, δηλαδή πιο χαμηλά από το όριο των 20 κρουσμάτων».

Το Skynews σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του κάνει λόγο για επανάληψη του ίδιου λάθους που έγινε με την Ισπανία, όταν μπήκε όλη η χώρα στην «κόκκινη λίστα» της Αγγλίας τον Ιούλιο και σημειώνει ότι, παρά τα αυξημένα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα, τα ελληνικά νησιά είναι σχετικά ασφαλή. Ο δημοσιογράφος διερωτάται γιατί δεν αποκλείστηκαν οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Αθήνα.

Η Telegraph θίγει ακόμα έναν αγχωτικό παράγοντα για τους βρετανούς τουρίστες, που είναι η απότομη αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Οι τουρίστες δηλώνουν ότι από την στιγμή της ανακοίνωσης του υπουργού Μεταφορών, οι αεροπορικές εταιρείες ανέβασαν τις τιμές στα ύψη, για να επωφεληθούν από τον πανικό των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή, η μόνη απευθείας πτήση  από την Σαντορίνη στο Χίθροου του Λονδίνου κοστίζει 417 λίρες. Από τα Χανιά οι τιμές κυμαίνονται στις 387 λίρες, ενώ από τη Μύκονο στις 416».

Η ίδια εφημερίδα συμμερίζεται τα προβλήματα που δημιούργησε η βρετανική κυβέρνηση στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις του τουρισμού και φιλοξενεί ρεπορτάζ με τα προβλήματα που πρόκυψαν από την «άδικη απόφαση».

«Οι άνθρωποι που ήρθαν στη χώρα μας διακοπές, θα πρέπει να γυρίσουν αιφνιδίως στα σπίτια τους. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, όμως είμαστε αυτοί που θα πληρώσουμε τον λογαριασμό», δηλώνει ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού συγκροτήματος από την Κρήτη στην Telegraph.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση, όπως και κάθε χώρα, λαμβάνει αποφάσεις για τις χώρες ή τις περιοχές για τις οποίες θα λάβει μέτρα μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη.

Ωστόσο, η απόφαση για την Ελλάδα βγήκε εκτάκτως τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρξει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα μας ή τις συγκεκριμένες περιοχές. Μάλλον συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Μάλιστα, στους δημοσιογραφικούς κύκλους είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή ότι αναμενόταν να αλλάξουν εκτάκτως τα δεδομένα για αφίξεις από συγκεκριμένα νησιά της Ελλάδας.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης περιορίστηκε σε μία δήλωση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος σχολίασε ως «πολύ ατυχή» την καραντίνα της Βρετανίας σε ταξιδιώτες από την Ελλάδα (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...