539
Tσακαλώτος και Κοντονής συνέχισαν την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης από εκεί που την άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος | ΙΝΤΙΜΕnews

Ψάχνοντας απεγνωσμένα αριστερό πρόσημο στους πλειστηριασμούς

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 18:14
Tσακαλώτος και Κοντονής συνέχισαν την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης από εκεί που την άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ψάχνοντας απεγνωσμένα αριστερό πρόσημο στους πλειστηριασμούς

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 18:14

Το φάντασμα των πλειστηριασμών πλανάται πάνω από την κυβέρνηση. Σε αναζήτηση υπερασπιστικής γραμμής ενώπιον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την επανέναρξη των φυσικών, συνεδρίασε εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, υπό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Τζανακόπουλος στήθηκαν μπροστά στις κάμερες της ΕΡΤ για να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί είναι αναγκαίοι οι πλειστηριασμοί και γιατί δεν πρέπει να τους φοβάται καμία «λαϊκή οικογένεια» (για τις υπόλοιπες δεν ακούστηκε ωστόσο κάτι).

Η τριπλή εσπευσμένη παρουσία των υπουργών στο Πολιτικό Συμβούλιο είχε και εσωκομματικά ελατήρια, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν κάπως οι αντιδράσεις όσων ήδη νιώθουν εκτεθειμένοι από το άλμα του ΣΥΡΙΖΑ από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στο «γιατί είναι αναγκαίοι οι πλειστηριασμοί». Στόχος, να ξεπεραστούν οι ανησυχίες κυβερνητικών βουλευτών όπως των Νίκου Φίλη και Θοδωρή Δρίτσα, με τον πρώτο να ζητεί λήψη μέτρων ώστε πράγματι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και τον δεύτερο να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε στην παρούσα συγκυρία να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών!

Ειδικά για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο η Πέμπτη ήταν μία εξόχως δύσκολη ημέρα, αφού από νωρίς το πρωί ρίχτηκε στη «μάχη» της υπεράσπισης της κυβέρνησης (υπό τη σκιά των βίαιων επεισοδίων στα Ειρηνοδικεία της χώρας την προηγούμενη ημέρα), μέσω εξηγήσεων – διευκρινίσεων για το ποιους αφορούν οι πλειστηριασμοί.

Κορυφαίο μεταξύ των επιχειρημάτων που επιστρατεύθηκαν, αυτό για τους «λαϊκούς» οικογενειάρχες που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, γιατί «η πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας είναι προστατευμένη»! «Είναι απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περίπτωση α’ κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό», ανέφερε η επίσημη κυβερνητική ενημέρωση για το θέμα. Ούτε λόγος, όμως, για κριτήρια ή άλλο μέσο προσδιορισμού του τι σημαίνει «λαϊκή» ή ποια είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει τη «λαϊκή» από τη μεσοαστική οικογένεια που έχει πέσει στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν απαιτείται η λήψη κανενός νέου μέτρου προστασίας, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «είναι ευαισθητοποιημένη» και ότι «η πρωτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη».

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν θάρρος για να βγεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα: την έναρξη δηλαδή μίας διαδικασίας που κάποτε αποκήρυσσε και κατήγγειλλε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι αναγκασμένος να υπηρετήσει για να πάρει το πολυπόθητο χτύπημα επιβράβευσης στην πλάτη από τους δανειστές (βλ. αξιολόγηση).

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τάχθηκε πάντως ανοικτά υπέρ του «εργαλείου»  των πλειστηριασμών, όχι μόνο -όπως είπε- «για να έχουμε καλές τράπεζες», αλλά και για «αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους»!

«Εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τότε έχουμε πρόβλημα, εάν δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια τότε έχουμε κοινωνικό πρόβλημα», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών και αφού μας ενημέρωσε ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για ρύθμιση οφειλών, διαφήμισε το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα που «έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια»

Οξύτερος έναντι όσων επιμένουν να αντιδρούν και προκαλούν επεισόδια κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που έσπευσε να επισημάνει ότι οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων της Τετάρτης παρενέβησαν υπέρ ενός στρατηγικού κακοπληρωτή, με οφειλή άνω του 1,4 εκατ. ευρώ και εμπλοκή στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι στην πρεμιέρα των πλειστηριασμών δεν υπήρχε κανένα ακίνητο πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...