665
Τακης Θεοδωρικάκος και Νότης Μηταράκης επιτέθηκαν με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του στην προβοκάτσια με τον θάνατο της «μικρής Μαρίας»λ στον Εβρο | INTIMEnews

Προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΜΚΟ της «μικρής Μαρίας» στον Εβρο, καταγέλλει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 15:00
Τακης Θεοδωρικάκος και Νότης Μηταράκης επιτέθηκαν με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του στην προβοκάτσια με τον θάνατο της «μικρής Μαρίας»λ στον Εβρο
|INTIMEnews

Προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΜΚΟ της «μικρής Μαρίας» στον Εβρο, καταγέλλει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 15:00

Σε διασυνδέσεις προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που ενεπλάκησαν στην προβοκάτσια με τον «θάνατο της μικρής Μαρίας» στον Εβρο, αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ο   υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τη χαοτική διαφορά της πολιτικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με αυτή των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ και τις γνωστές συνέπειες που είχε για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο.

«Είναι μέρα με τη νύχτα οι πολιτικές των δύο κομμάτων στο Μεταναστευτικό, στο οποίο η κυβέρνηση κατάφερε και ανέκτησε τον έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης και ενδεικτικά σημείωσε ότι  το 2015 το 75% των παράνομων αφίξεων της ΕΕ ήταν στην Ελλάδα, ενώ το 2022 μόνο 2%».

«Δεν είμαστε πλέον η πύλη εισόδου των λαθροδιακινητών. Καταφέραμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά μας. Από άνω των 40.000  σήμερα φιλοξενούνται κάτω από 5.000. Βάλαμε τέλος στα αίσχη της Μόριας, της Ειδομένης και στην εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανηλίκων», υπογράμμισε και στη συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ακατάσχετη παραγωγή fake news.

«Υπάρχει μια παραγωγή fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Ξεκινήσατε με Novartis και κουκουλοφόρους και φθάσατε μέχρι τη “μικρή Μαρία που δεν υπήρξε ποτέ», παρατήρησε ο υπουργός Μετανάστευσης, για να συμπληρώσει:

«Αποκάλυψα με το πιο επίσημο τρόπο από το βήμα της βουλής ότι δεν υπήρξε ποτέ Μαρία. Να τελειώσουμε με τη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ταχύτατα η κυβέρνηση πήρε θέση ότι είναι μια κατασκευασμένη σκευωρία απέναντι στη χώρα. Ομως η αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να διαστρεβλώνει ακόμη την πραγματικότητα και ότι υπήρχε διασύνδεση δυο ΜΚΟ με προβεβλημένα στελέχη της».

«Ερευνα εγχώριων και ξένων δημοσιογράφων απέδειξαν ότι η “είδηση”  για τον θάνατο του κοριτσιού είχε κατασκευαστεί. Υπάρχει διασύνδεση των ΜΚΟ με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διευκρινίσουν το ρόλο τους», σημείωσε ο κ. Μηταράκης. «Περιμένουμε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «είναι μια υπόθεση που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πρόβλημα στα σύνορά μας».

Στην αναφορά του εξάλλου στην  υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο υπουργός μίλησε για «θεσμική εκτροπή του ΣΥΡΙΖΑ» και «αδυναμία να σεβαστεί το απόρρητο».

«Το παραβιάσατε χθες [Τετάρτη]  με την ομιλία του κ. Τσίπρα. Δεν έχετε καμία συστολή.Θέλετε να κυλήσετε την πολιτική στην λάσπη», είπε ο Νότης Μηταράκης.

Στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Εβρο και τη στάση του επιμένει να τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη δική του τοποθέτηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, αλλά στην ίδια τη χώρα, παρατήρησε, για να προσθέσει ότι η πρόταση δυσπιστίας αφορά στα υπαρξιακά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση.

«Τον Αύγουστο στον Έβρο μας παρουσίαζε δολοφόνους και προδότες, λειτουργώντας ως πρόθυμος υποκινητής, σε μια προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης της χώρας μας η οποία κατέρρευσε με πάταγο. Το γερμανικό Spiegel ζήτησε συγγνώμη, εσείς όχι. Μόλις προχθές, την ώρα που όλοι οι πρέσβεις της Ευρώπης ήταν μαζί μου στον Εβρο και στέλναμε ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την έναρξη κατασκευής του νέου φράχτη, έβγαιναν στελέχη του ΣYΡΙΖΑ  στις τηλεοράσεις καταγγέλλοντας ότι ο φράχτης -άκουσον άκουσον- παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο!

»Υστερα από το αμίμητο “στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα”, που ανέφερε ο τότε πρωθυπουργός σας, τώρα φαίνεται ότι είστε έτοιμοι να μας πείτε ότι και στον Έβρο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, στην Ελλάδα κάνετε αντιπολίτευση! Και, μάλιστα: αντιπολίτευση επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική», κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση που προσπαθεί να δηλητηριάσει τη συνείδηση της κοινωνίας απέναντι στη λειτουργία των θεσμών και στην ίδια τη δημοκρατία, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την επόμενη ήττα του:

«Ενοχλείστε που άνθρωποι βγαλμένοι από την κοινωνία, με δεκαετίες σκληρής δουλειάς στην αγορά, είμαστε με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα το υπομείνετε και στις εκλογές. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής, των αλλαγών, της σιγουριάς και της σταθερότητας. Εσείς, όμως, να γνωρίζετε πως οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι ανώνυμες καταγγελίες, οι ιστορίες πρακτόρων που χρησιμοποιήσατεμ θυμίζουν άλλες εποχές. Είστε ό,τι καταγγέλλετε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...