189
Ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια, το Σάββατο | Reuters

Προβάδισμα 12 μονάδων για τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 19:21
Ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια, το Σάββατο
|Reuters

Προβάδισμα 12 μονάδων για τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 19:21

Προβάδισμα 12% διατηρεί ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σε δημοσκόπηση του ABC και της Washington Post, τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται του αμερικανού προέδρου με 54% έναντι 42%.

Στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, το ποσοστό είναι 53% έναντι 41% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση αφορά το σύνολο των ψήφων πανεθνικά και όχι ανά πολιτεία. Υπενθυμίζεται ότι, το 2016, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε μεν στο σύνολο των ψήφων με τρία εκατομμύρια διαφορά, αλλά έχασε σε κρίσιμες πολιτείες, χάνοντας έτσι τους αντίστοιχους εκλέκτορες.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στις πολιτείες δείχνουν σταθερά πρώτο τον Μπάιντεν, αλλά με μικρότερη διαφορά από τον Τραμπ.

Οι ψηφοφόροι φαίνεται να προτιμούν τον Τραμπ στο θέμα του χειρισμού της οικονομίας, με το 54% να τον εγκρίνει, ενώ ο Μπάιντεν έχει μεγάλη διαφορά (17%) υπέρ του στο θέμα της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου των γυναικών (59% έναντι 36% του Τραμπ), ενώ στους άνδρες, έρχονται ισόπαλοι με 48%. Το 2016, οι άνδρες είχαν ψηφίσει τον Τραμπ με διαφορά 11%.

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν ότι φταίει ο Τραμπ που αρρώστησε από κορονοϊό, επειδή δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...