240
Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το επεισοδιακό πρώτο debate της 29ης Σεπτεμβρίου. Οι δύο μονομάχοι θα ξαναβρεθούν (μάλλον) στις 22 Οκτωβρίου | REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Ακυρώθηκε οριστικά το δεύτερο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 09:06
Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το επεισοδιακό πρώτο debate της 29ης Σεπτεμβρίου. Οι δύο μονομάχοι θα ξαναβρεθούν (μάλλον) στις 22 Οκτωβρίου
|REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Ακυρώθηκε οριστικά το δεύτερο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 09:06

O Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εμφανίζεται ως απολύτως υγιής, είπε ότι σταμάτησε ήδη να παίρνει το φάρμακο που του έδωσαν για τον κορονοϊό και ότι θα δώσει προεκλογική ομιλία στη Φλόριντα τη Δευτέρα, αλλά δεύτερο debate δεν θα γίνει.

Όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διοργάνωση των προεδρικών τηλεμαχιών, το δεύτερο debate ανάμεσα στον Τραμπ και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ακυρώθηκε. Είχε προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αφού όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν «άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία».

«Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία στις 15 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για το τελικό προεδρικό ντιμπέιτ που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου», ανέφερε η επιτροπή.

Μετά την ανακοίνωση της μόλυνσης του Τραμπ με την Covid-19, η επιτροπή μετέτρεψε την δεύτερη προεδρική τηλεμαχία, σε ένα εικονικό ντιμπέιτ, κάτι που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει. Τώρα ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένει να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία από την προσεχή Δευτέρα, με μια ομιλία στο Σάνφορντ στη Φλόριντα, μια από τις αποκαλούμενες swing states, που κρίνουν την τελική νίκη.

Στις τελευταίες οκτώ δημοσκοπήσεις που έγιναν στη Φλόριντα, οι επτά εμφανίζουν τον Μπάιντεν να προηγείται με περίπου 5% και μόλις μία δίνει προβάδισμα στον Τραμπ. Αλλά αυτά τα ποσοστά είναι εύθραυστα και μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, μπορούν να αλλάξουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...