311
Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και το «πνεύμα της Ουκρανίας» μοιράζονται τον τίτλο του αμερικανικού εντύπου | CreativeProtagon / Time

Πρόσωπο της χρονιάς για το Time ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 17:36
Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και το «πνεύμα της Ουκρανίας» μοιράζονται τον τίτλο του αμερικανικού εντύπου
|CreativeProtagon / Time

Πρόσωπο της χρονιάς για το Time ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 17:36

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ενσάρκωσε την αντίσταση της χώρας του απέναντι στη ρωσική εισβολή, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 από το αμερικανικό περιοδικό Time,το οποίο απέτισε, παράλληλα, φόρο τιμής στο «ουκρανικό πνεύμα».

«Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε», έγραψε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Εντουαρντ Φέλσενταλ, για τον οποίο η εφετινή επιλογή «δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρη».

«Επειδή απέδειξαν ότι το θάρρος μπορεί να είναι τόσο μεταδοτικό όσο ο φόβος, επειδή ώθησαν τους ανθρώπους και τα έθνη να ενωθούν για την υπεράσπιση της ελευθερίας, επειδή υπενθύμισαν στον κόσμο την ευθραυστότητα της δημοκρατίας –και της ειρήνης–, ο 44χρονος πρώην κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το ουκρανικό πνεύμα είναι το “Πρόσωπο της Χρονιάς” για το 2022 του TIME», προσέθεσε το περιοδικό.

«Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών στις 24 Φεβρουαρίου, η απόφασή του να μη φύγει από το Κίεβο, αλλά να παραμείνει και να συγκεντρώσει υποστήριξη, υπήρξε κρίσιμη. Από την πρώτη του ανάρτηση στο Instagram, στις 25 Φεβρουαρίου, διάρκειας 40 δευτερολέπτων –που έδειξε ότι το υπουργικό συμβούλιο και η κοινωνία των πολιτών παρέμεναν άθικτες και στη θέση τους– έως τις καθημερινές ομιλίες που εκφωνούσε εξ αποστάσεως σε θεσμούς όπως τα κοινοβούλια, η Παγκόσμια Τράπεζα και τα βραβεία Grammy, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν παντού», συνέχισε ο Φέλσενταλ.

Για τον ίδιο, «η απόφαση να επιλεγεί ο ουκρανός πρόεδρος (ως “Πρόσωπο της Χρονιάς”) ήταν η πλέον ξεκάθαρη».

Το 2021, το περιοδικό απένειμε τον τίτλο αυτόν, που αποδίδει κάθε χρονιά από το 1927, στον Ελον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, ο οποίος εφέτος αγόρασε το Twitter.

Ο παραπάνω είναι ο τελευταίος χρονικά χαιρετισμός του αγώνα των Ουκρανών στο πρόσωπο του προέδρου της χώρας από τον διεθνή Τύπο. Τη Δευτέρα, «Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακήρυξαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Financial Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...