284
Η επίθεση κατά του 40χρονου από συγγενείς του θύματος | ΕΡΤ/Web TV

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος της Δάφνης – πήγαν να τον «λιντσάρουν» στην Ευελπίδων

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 09:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/08/2021, 16:41
Η επίθεση κατά του 40χρονου από συγγενείς του θύματος
|ΕΡΤ/Web TV

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος της Δάφνης – πήγαν να τον «λιντσάρουν» στην Ευελπίδων

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 09:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/08/2021, 16:41

Ο 40χρονος καθ΄ομολογία συζυγοκτόνος της Δάφνης κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του.

Το πρωί είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, με επεισοδιακό τρόπο. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία σε βάρος της συζύγου του.

Ο δράστης, την περασμένη Παρασκευή δολοφόνησε τη γυναίκα του στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, στη Δάφνη.

Η υπόθεση αυτής της γυναικοκτονίας έχει προκαλέσει αναταράξεις και στην ΕΛ.ΑΣ καθώς το θύμα είχε καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως είχαν κάνει και γείτονες, χωρίς όμως να βρει βοήθεια από την Αστυνομία.

Μάλιστα οι δύο αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο μετά από καταγγελία είχαν αδιαφορήσει (και μετά τον σάλο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα).

Ο 40χρονος –ο οποίος αφού έστειλε το παιδί του να παίξει μπάλα στην πλατεία, έσφαξε με μαχαίρι τη σύζυγό του, έπλυνε μετά τα ρούχα του εγκλήματος και έπειτα πήγε ατάραχος και παραδόθηκε στην αστυνομία– οδηγήθηκε στον ανακριτή την Τρίτη, αλλά στα δικαστήρια της Ευελπίδων τον περίμεναν συγγενείς του θύματος, πετώντας του ποτήρια και κινούμενοι απειλητικά εναντίον του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που τον συνόδευαν επιχείρησαν να τον προστατεύσουν, αλλά όπως έδειξε η ΕΡΤ1 ο γυναικοκτόνος δεν απέφυγε κάποια χτυπήματα.

Το μεσημέρι, οι αστυνομικοί έβγαλαν τον κατηγορούμενο από τα κρατητήρια του κτιρίου 9 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου ν’ αποφύγουν τους οργισμένους συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στον ανακριτή άλλαξε γραμμή σε σχέση με όσα είπε στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Σήμερα, υποστήριξε ότι η σύζυγός του δεν κοιμόταν όταν της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Επίσης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πειστήριο που δείχνει ότι το θύμα είχε εξωσυζυγική σχέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...