362
Αστυνομία έσπευσαν στο σπίτι στην οδό Λάμπρου Κατσώνη όπου δολοφονήθηκε η 31χρονη γυναίκα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Φρίκη στη Δάφνη: Δολοφόνησε τη σύζυγό του επειδή τη… ζήλευε – η ΕΛ.ΑΣ αδιαφορούσε

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 15:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2021, 22:41
Αστυνομία έσπευσαν στο σπίτι στην οδό Λάμπρου Κατσώνη όπου δολοφονήθηκε η 31χρονη γυναίκα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Φρίκη στη Δάφνη: Δολοφόνησε τη σύζυγό του επειδή τη… ζήλευε – η ΕΛ.ΑΣ αδιαφορούσε

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 15:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2021, 22:41

Ακόμη ένα περιστατικό γυναικοκτονίας σημειώθηκε στη χώρα μας.

Ενας 40χρονος δολοφόνησε το μεσημέρι της Παρασκευής την 31χρονη σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, στη Δάφνη και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου και παραδόθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, ο δράστης, που είναι Αλβανός, έσφαξε τη γυναίκα, επειδή τη ζήλευε, όπως ισχυρίστηκε. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι βρήκαν το θύμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο κατηγορούμενος επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Το εφιαλτικό είναι ότι το έγκλημα αυτό μπορούσε να αποτραπεί. Υπήρχαν καταγγελίες για τη βία κατά του θύματος και στο παρελθόν. Μάλιστα είχε κληθεί και η Αστυνομία, όμως οι δύο αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι στη Δάφνη, σχεδόν αδιαφόρησαν. Τελικά η γυναίκα δολοφονήθηκε την Παρασκευή.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι είχαν γίνει καταγγελίες -και αφού η σχετική εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ απέδειξε ότι όντως κάτι τέτοιο είχε συμβεί- οι δύο αστυνομικοί που είχαν επιδείξει αδιαφορία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής ήταν η ακόλουθη:

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News