313
Σκηνές σαν κι αυτή θα μείνουν στην Ιστορία - και συνεχίζουν να στοιχειώνουν την αμερικανική κοινωνία | REUTERS/Jim Bourg/File Photo

Μετά την 6η Ιανουαρίου: Τέσσερις αστυνομικοί του Καπιτωλίου έχουν αυτοκτονήσει ως τώρα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 09:05
Σκηνές σαν κι αυτή θα μείνουν στην Ιστορία - και συνεχίζουν να στοιχειώνουν την αμερικανική κοινωνία
|REUTERS/Jim Bourg/File Photo

Μετά την 6η Ιανουαρίου: Τέσσερις αστυνομικοί του Καπιτωλίου έχουν αυτοκτονήσει ως τώρα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 09:05

Ενας είναι ένα δράμα, δύο τραγωδία. Αλλά τέσσερις αυτόχειρες; Δείχνουν μια εφιαλτική ρουτίνα –η σκοτεινή κληρονομιά εκείνων των τοξικών ημερών της εισβολής τού καθοδηγημένου από τον Ντόναλντ Τραμπ όχλου στο Καπιτώλιο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία της Ουάσινκτον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ακόμη δύο μέλη της που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν την εισβολή στο κτίριο του Κογκρέσου στις 6 του περασμένου Ιανουαρίου, αυτοκτόνησαν, αυξάνοντας σε τέσσερις τις γνωστές αυτοχειρίες μελών των δυνάμεων της τάξης που είχαν εμπλακεί στα επεισόδια.

Ο Γκάνθερ Χασίντα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την περασμένη Πέμπτη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο αστυνομικός, μέλος των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, εντάχθηκε στο σώμα τον Μάιο του 2003 και άφησε πίσω του μια γυναίκα και τρία παιδιά. Σύμφωνα με το CNBC ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη χήρα και τα παιδιά του.

Ο Κάιλ Ντιφράιταγκ, που υπηρετούσε επίσης στη Μητροπολιτική Αστυνομία, βρέθηκε νεκρός τη 10η Ιουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Είχε ενταχθεί στο σώμα τον Νοέμβριο του 2016. Κρίθηκε και σε αυτή την περίπτωση πως επρόκειτο για αυτοκτονία.

Είχαν προηγηθεί οι αυτοκτονίες του Τζέφρι Σμιθ, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, και του Χάουαρντ Λίμπενγκουντ, της αστυνομικής δύναμης του Καπιτωλίου, στον μήνα που ακολούθησε τα επεισόδια.

Ως αυτό το στάδιο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε πάνω από 500 πρόσωπα για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής στο κτίριο του Κογκρέσου.

Οι σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος προσπαθούν από την πλευρά τους να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, στα οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένου αστυνομικού που υπέκυψε σε νοσοκομείο την επομένη – και τραυματίστηκαν πάνω από 100 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Οι οπαδοί του Τραμπ αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Τα επεισόδια οδήγησαν στη δεύτερη παραπομπή του θυελλώδη μεγιστάνα σε δίκη στη Γερουσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News