234
Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη – αλλά το 2020. Ελάχιστοι οι διαβάτες στη διάσημη Πιάτσα ντι Σπάνια, λίγες ώρες αφ’ ότου ετέθησαν σε ισχύ τα ειδικά μέτρα αποκλεισμού των στεγασμένων χώρων | REUTERS/Yara Nardi

Povera Italia: 197 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 21:00
Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη – αλλά το 2020. Ελάχιστοι οι διαβάτες στη διάσημη Πιάτσα ντι Σπάνια, λίγες ώρες αφ’ ότου ετέθησαν σε ισχύ τα ειδικά μέτρα αποκλεισμού των στεγασμένων χώρων
|REUTERS/Yara Nardi

Povera Italia: 197 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 21:00

Δυστυχώς, τα νέα κάθε καινούργιας ημέρας που ξημερώνει στην Ιταλία είναι όλο και χειρότερα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κορονοϊού στη βαριά χτυπημένη από την επιδημία γειτονική μας χώρα είναι πλέον 3.916. Οι νεκροί έχουν φθάσει 197, ενώ 523 ασθενείς δηλώνεται επισήμως ότι έχουν γιατρευτεί από την ίωση.

Την ίδια ώρα που οι Ιταλοί βιώνουν μία τρομαχτική υγειονομική κατάσταση εξαιτίας του νέου κινεζικού ιού, η κυβέρνηση Κόντε ετοιμάζεται να εξαγγείλει αθρόες προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρών για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται από κυβερνητικές πηγές και διαδίδει το πρακτορείο ANSA, πρόκειται για χιλιάδες προσλήψεις που δεν θα αφορούν μόνο το προσωπικό των ΜΕΘ. Τα νέα πόστα θα χρηματοδοτηθούν με έκτακτο κονδύλι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τη «δεξαμενή» των 7,5 δισ. ευρώ που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ως το πρώτο σχετικό με την επιδημία οικονομικό μέτρο.

Οσον αφορά τις «γεωγραφικές ιδιαιτερότητες» της ίωσης (η έξαρση της οποίας ποικίλλει από τόπο σε τόπο), θα υπάρξει ανάλυση όλων των περιστατικών προς αναζήτηση «στοχευμένων» λύσεων.

Η Ιταλία είναι αυτήν την ώρα η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού εν συγκρίσει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s, η ιταλική οικονομία θα υποστεί σημαντικές βλάβες από την όλη υπόθεση, καθώς για την εφετινή χρονιά πιθανολογείται αρνητική ανάπτυξη (-0,5%). Η ύφεση θα γίνει αισθητή στην αγορά και σε κάθε σπίτι από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...