302
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή | INTIMEnews

Πού θα γίνουν οι νέες «φυλακές Κορυδαλλού»;

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 09:39
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή
|INTIMEnews

Πού θα γίνουν οι νέες «φυλακές Κορυδαλλού»;

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 09:39

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Σάββατο από το βήμα της Βουλής το πλάνο κατεδάφισης των φυλακών Κορυδαλλού και της δημιουργίας πάρκου στη θέση τους. Την Κυριακή ο αρμόδιος (πια) υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πήρε τη σκυτάλη, δίνοντας το περίγραμμα του νέου σωφρονιστικού καταστήματος που θα κατασκευαστεί εντός της Αττικής, αλλά εκτός αστικού ιστού.

Οι πληροφορίες που έδωσε, ήταν γενικές. Οι φυλακές που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού θα είναι σίγουρα εκτός πόλης, κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα – αρκέστηκε να πει, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος για την/τις υποψήφια/ες περιοχή/ές.

 «Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής, και παράλληλα ανακοίνωσε την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ’.

Οσο για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι τα σωφρονιστικά καταστήματα πέρασαν στη δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε σημειώνοντας ότι ήδη «το 60-70% του έργου των φυλακών το έχει η Αστυνομία».

«Υπήρχε και παλαιότερα η Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής που μεταφέρεται αλλά εξακολουθεί να είναι αρμόδια για τα ζητήματα των φυλακών. Αυτό δεν αλλάζει λοιπόν. Αυτό που θα αλλάξει καθοριστικά είναι ότι δεν θα ξαναεμφανιστεί ένας δολοφόνος που σκότωσε μέσα από την φυλακή 10 άτομα μεταξύ των οποίων ο Ζαφειρόπουλος. Θα μας δείτε και θα μας αξιολογήσετε και τότε θα μας κάνετε κριτική. Εως τότε περιμένετε γιατί θα τα αλλάξουμε όλα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του υπουργού.

«Ακούω τις επιφυλάξεις και ενστάσεις. Χρειάζεται όμως να τονίσουμε ότι η κατάσταση στις φυλακές τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει. Τα δικαιώματα έχουν εξαχνωθεί από το οργανωμένο έγκλημα. Οι δολοφόνοι του οργανωμένου εγκλήματος, δολοφονούν μέσα και έξω από τις φυλακές αθώους»,  πρόσθεσε, διαμηνύοντας ότι η ασφάλεια των κρατουμένων και των υπαλλήλων θα αποκατασταθεί και η φυλακή θα παράγει σωφρονιστικό έργο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...