307
O Λούις Φόνσι έχει στην αγακλαιά του τα βραβεία | Λούις Φόνσι

Το «Despacito» σάρωσε (και) στην απονομή των Latin Grammy Awards

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 22:12
O Λούις Φόνσι έχει στην αγακλαιά του τα βραβεία
|Λούις Φόνσι

Το «Despacito» σάρωσε (και) στην απονομή των Latin Grammy Awards

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 22:12

Το «Despacito» των Λούις Φόνσι και Ντάντι Γιάνκι απέσπασε τα περισσότερα βραβεία στη 18η απονομή των Latin Grammy Awards, την Πέμπτη.

Οι πορτορικανοί καλλιτέχνες επέστρεψαν στην πατρίδα τους με τέσσερα τρόπαια για την τεράστια επιτυχία τους, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Τραγούδι της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς και Μουσικό Βίντεο της Χρονιάς.

Παρέλαβαν, επίσης, το βραβείο Καλύτερη Ερμηνεία Αστικής Μουσικής για τη συνεργασία τους με τον Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος πρώτη φορά απέσπασε Latin Grammy.

«Είμαι εδώ λόγω του Πουέρτο Ρίκο, κι αυτό το τραγούδι είναι ένας ύμνος στο Πουέρτο Ρίκο. Οτιδήποτε κάνω και οτιδήποτε θα κάνω, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι να συνεχίζω να εξυμνώ το νησί μου, τον πολιτισμό μου, την πατρίδα μου και τη μουσική μου, και να βεβαιωθώ ότι το κοινό γνωρίζει ότι το Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται βοήθεια», δήλωσε ο Φόνσι.

Ο Φόνσι επί σκηνής (REUTERS/Steve Marcus)
Ο Φόνσι επί σκηνής (REUTERS/Steve Marcus)

Ο συνθέτης, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Λιν Μάνουελ Μιράντα έλαβε το Βραβείο Αξίας του προέδρου της Ακαδημίας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο MGM Grand Garden Arena, στο Λας Βέγκας, και μεταδόθηκε ζωντανά στο Univision.

Μιλώντας στα Ισπανικά και τα Αγγλικά, ο Μιράντα αφιέρωσε το βραβείο στο Πουέρτο Ρίκο. Ευχαρίστησε τη σύζυγό του, τους γονείς του και πολλούς συνεργάτες του και αναφέρθηκε με περηφάνια στις ρίζες του από το Πουέρτο Ρίκο.

Ο ράπερ Residente, που ήταν υποψήφιος σε εννέα κατηγορίες, άνοιξε το σόου φορώντας μπλούζα με τη σημαία του Πουέρτο Ρίκο και ερμήνευσε το τραγούδι του «Hijos del Canaveral». Κέρδισε τα βραβεία Καλύτερο Αλμπουμ Αστικής Μουσικής και Καλύτερο Τραγούδι Αστικής Μουσικής για το «Somos Anormales» (We Are Abnormal).

Στη λίστα των νικητών ήταν και η Σακίρα, η οποία απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Σύγχρονου Ποπ Αλμπουμ, και ο Βισέντε Γκαρσία, που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης.

Εννοείται, βέβαια, ότι όσοι έφυγαν από την τελετή, ένα τραγούδι είχαν στο στόμα τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...