485
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας | Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Απίστευτο! Εισβολή του «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 14:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2017 18:32, 19:54
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας
|Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Απίστευτο! Εισβολή του «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 14:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2017 18:32, 19:54

Σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία στην Αθήνα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εισέβαλαν την Παρασκευή μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά το μεσημέρι περί τα 20 μέλη της ομάδας πέρασαν στο χώρο του υπουργείου και πέταξαν προκηρύξεις αφού βγήκαν από την έξοδο του Μετρό στη λεωφόρο Μεσογείων και μπήκαν ανενόχλητοι από την κεντρική πύλη. Εφτασαν στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του υπουργείου που οδηγεί στο γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου (ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά) και πέταξαν φυλλάδια. Επειτα έφυγαν σχεδόν ανενόχλητοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ασφάλεια του υπουργείου αποτελείται από οπλισμένους στρατιώτες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν γίνει προσαγωγές.

Δείτε το βίντεο από την εισβολή:

Σε προκήρυξη που δημοσίευσαν στο ιστότοπο Indymedia αναφέρονται στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και σημειώνουν, μεταξύ άλλων ότι «στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία».

Σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα, η ανακοίνωση μιλά για «εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΔΕ για το περιστατικό

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει ότι «την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

»Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία». Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Καμμένος «ξήλωσε» όλους όσοι βρισκόντουσαν εν υπηρεσία στην είσοδο κατά την ώρα της εισβολής.

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Οπως ήταν φυσικό η «καταδρομική» ενέργεια προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

ΝΔ: «Επιτομή του εξευτελισμού»

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: «Δίνουν ασυλία» 

«Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;» διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη.

Το Ποτάμι: «Την επόμενη φορά στο Μαξίμου για καφέ με τον Τσίπρα»

«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα» σχολίασε σκωπτικά Το Ποτάμι τη νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...