236
Η Κριστίν Λαγκάρντ -περιχαρής- στη Σύνοδο G20, στο Αμβούργο | REUTERS/Carlos Barria

Ποιους προτρέπει η @Lagarde να χρησιμοποιούν το Twitter;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 21:35
Η Κριστίν Λαγκάρντ -περιχαρής- στη Σύνοδο G20, στο Αμβούργο
|REUTERS/Carlos Barria

Ποιους προτρέπει η @Lagarde να χρησιμοποιούν το Twitter;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 21:35

Πώς μπορείς να εξηγήσεις την κλείδα κατανομής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε 140 χαρακτήρες – το οποίο είναι το όριο για να συντάξεις και να αποστείλεις ένα μήνυμα στο Twitter; Ή τα στατιστικά γραφήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ;

Το εγχείρημα είναι μάλλον δύσκολο. Ωστόσο, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής παγκοσμίως έστω να προσπαθούν.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε στην Κροατία την Τρίτη, η Λαγκάρντ είπε ότι οι συχνά περίπλοκα διατυπωμένες προτάσεις σχετικά με τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική χρησιμοποιούν ορολογία «που μετά βίας κάποιος κατανοεί» και συχνά οι απλοί πολίτες χάνουν κάθε ενδιαφέρον να τις ακούσουν. Πόσο μάλλον να τις προσέξουν.

«Διανύουμε μια εποχή όπου κάποιοι πολιτικοί ηγέτες επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας 140 χαρακτήρες» εξήγησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφερόμενη στο γνωστό όριο των χαρακτήρων σε κάθε ανάρτηση στο Twitter.

«Κι εμείς στην οικονομική κοινότητα… πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτούς τους 140 χαρακτήρες» τόνισε η ίδια.

«Η έξυπνη επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, η εναλλακτική (επικοινωνία) κι όχι η ψεύτικη επικοινωνία, σχετικά με τι προτίθεστε να κάνετε είναι, κατά την άποψή μου, κρίσιμης σημασίας» υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Διότι αυτή η μάχη θα χαθεί ή θα κερδηθεί ανάλογα με το πόσο νωρίς θα προετοιμαστείτε και πόσο αποτελεσματικά θα επικοινωνήσετε με απλούς, εύκολους στην κατανόηση όρους, με εργαλεία που είναι ευχάριστα να τα προετοιμάζει κανείς, ευχάριστα να τα ακούει κανείς και υποστηρίζονται από τα ΜΜΕ» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...