545
Το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο «Ολύμπιον» | Youtube

Ποιον θα στηρίξει ο Μητσοτάκης για τον δήμο Θεσσαλονίκης;

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 16:22
Το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο «Ολύμπιον»
|Youtube

Ποιον θα στηρίξει ο Μητσοτάκης για τον δήμο Θεσσαλονίκης;

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 16:22

Για επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων προειδοποίησε από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του μετά το τέλος της δοξολογίας στον Αγιο Δημήτριο, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει συμφωνία που να εκχωρεί στην ΠΓΔΜ μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ μετά το πέρας της δοξολογίας:

«Σήμερα ημέρα λαμπρή και ηλιόλουστη, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Και η σκέψη όλων μας γυρίζει πίσω 106 χρόνια, εκείνες τις ημέρες του Οκτωβρίου του 1912, όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις όποιες διαφορές είχαν και με ρεαλισμό, με αποφασιστικότητα, αλλά και με τόλμη έκαναν πράξη το όνειρο όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την απελευθέρωση και της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια, λίγα χρόνια μετά, ακολούθησε ο εθνικός διχασμός. Σήμερα που, δυστυχώς, σκεπάζει τη χώρα μια συνολική απαισιοδοξία και μια συνολική κατάθλιψη, ας σκεφτούμε και πάλι ποιες είναι αυτές οι αρετές του έθνους μας που έκαναν τη χώρα μας μεγάλη στο παρελθόν. Πόσο σημαντική είναι η αποφασιστική και αποτελεσματική ηγεσία, αλλά πόσο εξίσου και ίσως ακόμα σημαντικότερη, είναι και η ενότητα του λαού μας. Και ας ξαναβρούμε αυτές τις αρετές, για να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Και εδώ βέβαια, από τη Μακεδονία μας, έχουμε και ένα χρέος παραπάνω να θυμόμαστε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Και καθώς δρομολογούνται εξελίξεις οι οποίες είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, να θυμίσουμε και πάλι ότι εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονές μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας που γιορτάζει σήμερα».

Η δήλωση – χρησμός για τον δήμο

Αμέσως μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να τα πει με στελέχη και φίλους της παράταξης, ενώ δεν απέφυγε και  ερώτηση σχετικά με το πλήθος των υποψηφιοτήτων από το «γαλάζιο» στρατόπεδο για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Οταν μάλιστα κλήθηκε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, Λάκη Ιωαννίδη, να δει τους υποψήφιους δημάρχους (παρόντες στο σημείο εκείνη τη στιγμή ήταν οι κκ Ορφανός και Αηδονόπουλος)  κ.Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι πολλοί; Υπάρχει μια πανσπερμία υποψηφίων. Η πόλη θα αποφασίσει γι αυτά».

Λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης εθεάθη μαζί με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στο «Ολύμπιον» της Αριστοτέλους, να τα λένε πίνοντας τον καφέ τους (δείτε κάτω το σχετικό βίντεο από voria.gr) .

Πολλοί ήταν αυτοί (στελέχη, αλλά και απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ) που σταμάτησαν για μία σύντομη κουβέντα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (φωτογραφία πάνω), ενώ κάποιοι πρόλαβαν να βγάλουν και μια φωτογραφία στο «Ολύμπιον».

Σε διπλανό τραπέζι κάθονταν ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο τ. αντιπεριφερειάρχης που φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Φάνης Παππάς, o Nίκος Ταχιάος, ο Λεωνίδας Φάκας, ο Στράτος Σιμόπουλος που θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Πάρις Μπίλλιας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον δήμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...