592
. | CreativeProtagon

Θεσσαλονίκη, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 25 Οκτωβρίου 2018, 17:28
.
|CreativeProtagon

Θεσσαλονίκη, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 25 Οκτωβρίου 2018, 17:28

Η αυριανή δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι η τελευταία πριν τις επόμενες δημοτικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, και αναμένεται ότι στις πρώτες θέσεις θα επικρατήσει συνωστισμός από υποψηφίους και επίδοξους υποψηφίους.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Ζέρβας (φωτογραφία κάτω) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Για την ανακοίνωση, είχε ετοιμάσει μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μακεδονία Παλάς και παρέστη πλήθος κόσμου από αρκετούς πολιτικούς χώρους. Πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, ο 54χρονος Ζέρβας ήταν ο πρώτος που διαφώνησε ανοιχτά με τον δήμαρχο και αποστασιοποιήθηκε. Από καιρό προετοίμαζε την υποψηφιότητά του και, πλέον, την εξέθεσε ενώπιον των Θεσσαλονικιών, μαζί με τις προτεραιότητές του για την πόλη. «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» είναι το όνομα του συνδυασμού.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Σπύρος Βούγιας μαζί με τον επιχειρηματία Νίκο Νυφούδη ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου την πρόθεσή τους να κατεβάσουν στις δημοτικές εκλογές μια παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη». Δεν ανακοίνωσαν ποιος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ο 38χρονος Νίκος Νυφούδης. Αυτή η ανακοίνωση έπεσε στη σκιά της είδησης ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δυο μέρες αργότερα, η ανακοίνωση της «αντάρτικης» υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης τρόμαξε τον κ. Καϊτεζίδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραμένει στο δήμο του και δεν λοξοκοιτάζει τη Θεσσαλονίκη.

Εχει πέσει ένας μικρός παροξυσμός υποψηφιοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Εκτός των ανωτέρω, έχουν δηλώσει υποψηφιότητα οι Αηδονόπουλος, Κυριζίδης, Καλόγηρος, Μωϋσίδης, Κοζακίδης αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε επισήμως με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη (φωτογραφία) και συμφώνησαν «περασμένα ξεχασμένα». Ξεχνιούνται, όμως, όσα προηγήθηκαν; Εχουν ανταλλαγεί βαριές κι ασήκωτες κουβέντες ανάμεσά τους, ενώ ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον κ. Ψωμιάδη ως υποκινητή του σοβαρού επεισοδίου επίθεσης εναντίον του πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα, πήρε θέση για τη συνάντηση αυτή η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, λέγοντας ότι η ίδια δεν χαιρετά καν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει καμιά δουλειά στις εξέδρες. Όμως, η κυρία Νοτοπούλου είπε ότι επιθυμεί την υποψηφιότητα Μπουτάρη, διότι εκείνος πάλεψε για να βγει η Θεσσαλονίκη από τον σκοταδισμό.

Εάν, όμως, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, τι θα γίνει; Θα στηρίξει ο ίδιος κάποιον άλλον υποψήφιο; Αυτό αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει εντός των ημερών, με συνεδρίαση της δημοτικής παράταξής του. Αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο, αν και οι ενδείξεις είναι προς την κατεύθυνση της απόσυρσης Μπουτάρη. Πάντως, η ρευστότητα αυτή δεν ευνοεί κανέναν και σίγουρα βλάπτει τη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση που δεν κατεβεί ο κ. Μπουτάρης, ακούγονται από την πλευρά ΚΙΝΑΛ το όνομα της Εύας Καϊλή και από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Αλλά τι κατάλαβε και ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος εγκαίρως αποσαφήνισε την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος όπως είχε κάνει το 2014; Βλέπει το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, να παλινδρομεί, να καίει το ένα μετά το άλλο τα ονόματα υποψηφίων και να οδηγείται σε αδιέξοδο. Φήμες δίνουν και παίρνουν, ονόματα πάνε κι έρχονται, σαν μια ηχώ που δεν λέει να εξαφανιστεί.

Υποτίθεται ότι η έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης θα βάλει μια τάξη. Υποτίθεται, επίσης, ότι η πλευρά Μπουτάρη θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τι θα κάνει. Θα συνεχίσει, όμως, να πλανάται το ερώτημα που τρομάζει πολύ κόσμο: «Ποιον θα στηρίξει ο Ιβάν Σαββίδης;»

Κι εμείς θα έχουμε να γράφουμε για καιρό ακόμη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...