295
Ολο και πιο συχνά οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με την επίμονη άρνηση επιβατών να φορέσουν μάσκα | ΙΝΤΙΜΕnews

Πληθαίνουν τα επεισόδια στα λεωφορεία από τους αρνητές μάσκας – Πρώτη ημέρα για το αυτόφωρο

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 08:40
Ολο και πιο συχνά οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με την επίμονη άρνηση επιβατών να φορέσουν μάσκα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πληθαίνουν τα επεισόδια στα λεωφορεία από τους αρνητές μάσκας – Πρώτη ημέρα για το αυτόφωρο

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 08:40

Μέρα με τη μέρα, όσο συνεχίζεται η ταλαιπωρία –ειδικά τις ώρες αιχμής– στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πυκνώνουν και τα επεισόδια με πρωταγωνιστές αρνητές της μάσκας που επιμένουν να περιφρονούν τους κανόνες στα μέσα συγκοινωνίας και να μπαίνουν –κυρίως στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ– ετσιθελικά χωρίς να φορούν μάσκα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η συμπεριφορά τους αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση άλλων επιβατών, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να έρθουν στα χέρια.

Πρόσφατο άλλωστε ήταν το επεισόδιο κατά το οποίο αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο του ΟΑΣΑ επιβάτη, που παρά τις συστάσεις, αρνούνταν να φορέσει μάσκα.

Από σήμερα, σημειώνεται, ισχύει το αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας (αναλυτικά η σχετική εγκύκλιος του Αρείου Πάγου εδώ).

Την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα λεωφορεία περιέγραψε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Μιχάλης Σιορίκης.

«Οι αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν. Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά με επιβάτες που δεν φορούν μάσκες ή είναι αρνητές της μάσκας και υπάρχουν επεισόδια» είπε ο κ. Σιορίκης στον «ΘΕΜΑ 104,6».

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τρίτη «είδαμε μια μείωση στον συνωστισμό με τη σταδιακή προσέλευση των πολιτών στην εργασία τους».

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υποστήριξε ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που εν τω μεταξύ, λόγω συνωστισμού, εξελίσσονται σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους σε εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μία με δύο ημέρες για αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Οσο πυκνώνουν, θα σταματήσει και η πίεση στο Μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το ψάχνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπροσωπος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...