262
Στιγμιότυπο από την επέμβαση της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι | George Vitsaras / SOOC

«Εφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Βαρνάβα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 08:14
Στιγμιότυπο από την επέμβαση της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι
|George Vitsaras / SOOC

«Εφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Βαρνάβα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 08:14

Σε ισχύ τέθηκαν τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού και η Αστυνομία επενέβη στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, ένα από τα σημεία της πρωτεύουσας-πόλο έλξης για εκατοντάδες νεαρούς, όπου σταθερά τους τελευταίους μήνες μαζεύεται πολύς κόσμος (ειδικά μετά τα μεσάνυχτα), με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ έως τις 4 Οκτωβρίου, οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους, απαγορεύονται. Αρκετοί ήταν ωστόσο αυτοί που αγνόησαν την απαγόρευση, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να είναι 150 ευρώ.

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. επέβαλαν σε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους το πρόστιμο.

Στην ίδια «κόκκινη» κατηγορία βρίσκονται, εκτός από την πλατεία Βαρνάβα, και άλλα σημεία στο Λεκανοπέδιο, όπως η πλατεία Νέας Σμύρνης, η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η πλατεία Κυψέλης και συγκεκριμένα σημεία στους Δήμους Καλλιθέας, Περιστερίου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, σε πρώτη φάση περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. με αναμμένους φάρους θα πυκνώσουν την παρουσία τους σε αυτά τα σημεία και με ηχητικά μηνύματα θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Οπου κρίνεται απαραίτητο, θα μπαίνουν κορδέλες αποκλεισμού, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί θα συστήνουν σε ιδιοκτήτες περιπτέρων και μίνι μάρκετ να αποφεύγουν την πώληση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε νεαρά άτομα.

Δείτε φωτογραφίες από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Βαρνάβα το βράδυ της Τρίτης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...