141
Ο Σπύρος Μερκούρης | IntimeNews

Πέθανε ο Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της Μελίνας

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 11:42
Ο Σπύρος Μερκούρης
|IntimeNews

Πέθανε ο Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της Μελίνας

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 11:42

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της Μελίνας Μερκούρη βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Σπύρος Μερκούρης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Παρασκευή, στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου και μεταφέρθηκε έπειτα από αδιαθεσία. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ο αδελφός της Μελίνας Μερκούρη προερχόταν από μία πολιτική οικογένεια. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη διάρκεια της κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.

Υπήρξε μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΚ, μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας στη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Οργάνωσε περιοδεία της αδελφής του Μελίνας Μερκούρη σε 14 χώρες της Ευρώπης κατά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (Μάρτης -Απρίλης 1968). Χρημάτισε Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού (1981-1989), συντονιστής της πρώτης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (Αθήνα 1975), μέλος της Επιτροπής των Συντονιστών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου για τις πόλεις της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...