197
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προειδοποίηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 09:33

Προειδοποίηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 09:33

Για το εποχικό ξέσπασμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα προειδοποιεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα του αμερικανούς ταξιδιώτες, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία όσων νοσήσουν δεν έχουν συμπτώματα.

Η πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη σημειώνει ότι ο ιός, που εμφανίζεται και στις ΗΠΑ, μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Η πλειοψηφία όσων νοσήσουν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ το 20% παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με ήπια γρίπη. Το 1% μπορεί να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

Οι επιπλοκές εμφανίζονται σε άτομα άνω των 70 ετών ή σε άτομα με ανοσοκαταστολή.

Καλεί ακόμη σε μέτρα για την αποφυγή κουνουπιών, όπως τα εντομοαπωθητικά, μακριά ρούχα και αποφυγή των νερών που λιμνάζουν. Τέλος, ζητά καλεί στην παρακολούθηση των ΜΜΕ για νεότερες εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι είναι απλή προειδοποίηση (alert) και όχι ταξιδιωτική οδηγία.

Εν τω μεταξύ το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει την ανησυχητική έξαρση που παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι και συνολικά 107 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι  μέσα σε μόλις μία εβδομάδα καταγράφηκαν επιπλέον έξι θάνατοι και 30 νέα κρούσματα του ιού.

Όλα τα θύματα είναι άνω των 70 ετών, με επιβαρυμένη υγεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...