232
Ο Τομ Γουλφ στον Λευκό Οίκο, υπό το «βλέμμα» του Τζορτζ Ουάσινγκτον | ΕΡΑ

Αποχαιρετισμός στον πρωτοπόρο αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Τομ Γουλφ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 19:47
Ο Τομ Γουλφ στον Λευκό Οίκο, υπό το «βλέμμα» του Τζορτζ Ουάσινγκτον
|ΕΡΑ

Αποχαιρετισμός στον πρωτοπόρο αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Τομ Γουλφ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 19:47

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο πολύ γνωστός αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τομ Γουλφ, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του σε νεοϋορκέζικο νοσοκομείο εξαιτίας λοίμωξης.

Οπως σημειώνουν τα διεθνή Μέσα (το BBC και οι ΝΥΤ, το βιβλίο του «The Right Stuff», σχετικά με τα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ, γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία το 1983. Την καταξίωση την κατέκτησε με το «Bonfire of the Vanities», το 1987, το οποίο επίσης μεταφέρθηκε στο σινεμά, από τον Μπράιαν ντε Πάλμα, το 1990, με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς, Μέλανι Γκρίφιθ και Μπρους Γουίλις – στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας».

Γενικώς οι ιστορίες, οι πρωταγωνιστές και η πλοκή στα βιβλία του Γουλφ θεωρούνται από τους κριτικούς λογοτεχνίας εμπνευσμένες τοιχογραφίες της αμερικανικής ζωής –κυρίως στην «πλούσια» και «ξέφρενη» νεοϋορκέζικη εκδοχή της- κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

2018-05-15T151819Z_522813286_RC1352FF34C0_RTRMADP_3_PEOPLE-TOM-WOLFE

Βραβευμένος για το συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο του ήταν ο Γουλφ – εδώ δέχεται τα συγχαρητήρια του Τζορτζ Μπους του νεότερου

Στο δημοσιογραφικό πεδίο υπήρξε από τους πρωτοπόρους της λεγόμενης «Νέας Δημοσιογραφίας» τη δεκαετία του ’60, ενώ πάντα εξέφραζε πρωτότυπες απόψεις για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της Αμερικής, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Το βιβλίο του «The Electric Kool-Aid Acid Test» (1968) θεωρείται ως μια εισαγωγή ακριβώς σε αυτό το είδος της δημοσιογραφίας.

Είχε γεννηθεί το 1931 και σταδιοδρόμησε επαγγελματικά στην εφημερίδα The New York Herald Tribune.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...