350
| InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της απόφασης να μείνει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 11:44
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της απόφασης να μείνει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 11:44

Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του τις εππιδόσεις του κόμματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το κόμμα κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις του πανελλαδικά στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια (7,94%) στις εκλογές της 21ης Μαΐου,  με αποτέλεσμα να βρεθεί τέταρτο στη σειρά κατάταξης, μετά την Ελληνική Λύση.

Η απόφαση αυτή του κ. Ανδρουλάκη, η οποία έγινε γνωστή την Παρασκευή, αφήνει τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έλαβε 7.584 σταυρούς στις πρόσφατες εκλογές, εκτός Βουλής (σ.σ.: για μία ημέρα, καθώς το κοινοβούλιο θα διαλυθεί λίγη ώρα αφού ορκιστούν οι νέοι βουλευτές τη Δευτέρα).

Το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμία αναφορά στον βουλευτή και πρώην υπουργό. Ανέφερε μόνο τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Παρά την προσπάθεια η κίνηση αυτή να μην προκαλέσει «θόρυβο», δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι εξελήφθη ως έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος αναμενόταν να τοποθετηθεί επί του θέματος μέσα στις επόμενες ώρες.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Ανδρουλάκης αιφνιδίασε τον βουλευτή, ενημερώνοντας τον μόλις λίγα λεπτά προτού προβεί στις σχετικές ανακοίνωσεις για τις προθέσεις του σχετικά με την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να  διευκρινίσουν το βράδυ της Παρασκευής, όταν και έγινε γνωστή η πληροφορία περί δημόσιας τοποθέτησης του κ. Καστανίδη, ότι η έδρα θα του δοθεί στις επόμενες εκλογές.

Κομματική πηγή η οποία μίλησε στο Protagon επέμεινε ότι δεν υφίσταται προσωπικό ζήτημα με το στέλεχος της παράταξης και πως η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει «πολιτική λογική». Στόχος του κόμματος είναι η εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιουνίου, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...