532
| InTime News / ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σκέρτσος: Θα ανεχτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις σταλινικές πρακτικές φίμωσης;

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 10:37
|InTime News / ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σκέρτσος: Θα ανεχτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις σταλινικές πρακτικές φίμωσης;

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 10:37

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία», τόνισε το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ακης Σκέρτσος σε δήλωσή του για τις αποφάσεις που έλαβε την αμέσως προηγούμενη ημέρα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος του κ. Τσίπρα, μεταξύ των οποίων και η ανάληψη του κεντρικού ελέγχου των εμφανίσεων των στελεχών του στα ΜΜΕ.

Την ώρα δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και την δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ», σημείωσε.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για απόφαση επιβολής σιωπητηρίου που παραπέμπει σε «σταλινικά δόγματα» και ζήτησε να μάθει αν το μέτρο θα γίνει δεκτό από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –«και αν ναι, τι μήνυμα στέλνουν στους πολίτες για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της ατομικής έκφρασης;»– όπως και από τα ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιοποιήσει αντιπολιτευτικά, ρωτώντας την ηγεσία της Κουμουνδούρου εάν… ανησυχεί ότι η χώρα θα βρεθεί πιο χαμηλά στη σχετική λίστα της ΜΚΟ.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Χθες βράδυ μάθαμε ότι το “πολίτμπιρο” του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιβάλλει γενικό δημόσιο “σιωπητήριο” στα μέλη του, θέτοντας κεντρικό εμπάργκο στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Στο εξής μόνο κάποια λίγα στελέχη θα έχουν “ελευθέρας” από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου να εκφράζονται δημόσια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ οι υπόλοιποι -εικάζουμε- θα αξιολογούνται πρώτα από την επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος με βάση το γραπτό κείμενο “αυτοκριτικής” που κλήθηκαν να καταθέσουν και αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές τότε ίσως να παίρνουν “ελευθέρας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία. Το σταλινικό δόγμα “να λες τη γνώμη σου φτάνει να είναι και σωστή” επιστρέφει το 2023! Το είδαμε άλλωστε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου απαγορεύθηκαν οι ομιλίες στελεχών πλην του Αλέξη Τσίπρα.

Ζούμε την απόλυτη αντίθεση. Την ώρα δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και την δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ.

Ερώτημα πρώτο: θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές φίμωσης τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, τι μήνυμα στέλνουν στους πολίτες για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της ατομικής έκφρασης;

Ερώτημα δεύτερο: θα το δεχτούν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι;

Ερώτημα τρίτο: δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην “ανεξάρτητη έκθεση” των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας;».

Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει συντεταγμένος και αξιόπιστος στα ΜΜΕ

«Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της κ. Σκέρτσου, δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή της που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει συντεταγμένος και αξιόπιστος στα ΜΜΕ. Και δεν θα της δώσει πλέον άλλες αφορμές για χυδαία διαστρέβλωση των θέσεών του», αντέδρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με την ίδια «αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη». «Ας το έχουν υπ’ όψιν τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...