232
| ertnews.gr

Πάρνηθα: Άγρια επίθεση από αγνώστους καταγγέλλουν εθελοντές που καθάριζαν το δάσος

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 19:29
|ertnews.gr

Πάρνηθα: Άγρια επίθεση από αγνώστους καταγγέλλουν εθελοντές που καθάριζαν το δάσος

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 19:29

Επίθεση δέχτηκαν τη νύχτα της Παρασκευή προς ξημερώματα του Σαββάτου (25/5) στην Πάρνηθα δύο εθελοντές ηλικίας 33 και 32 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν στο βουνό στο πλαίσιο δράσης καθαρισμού του δάσους.

Καθώς η δράση θα συνεχιζόταν και το Σάββατο οι εθελοντές αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο. Κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως καταγγέλλουν, έφτασαν στο σημείο δύο αυτοκίνητα με 7-8 νεαρά άτομα που τους ρώτησαν γιατί βρίσκονται εκεί. Οι δύο εθελοντές απάντησαν και οι άγνωστοι έφυγαν για να επιστρέψουν λίγο αργότερα επιτιθέμενοι με μαχαίρια.

Ο 33χρονος κατάφερε να ξεφύγει και πήγε να ζητήσει βοήθεια από άλλους εθελοντές που ήταν σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο εθελοντής περίεγραψε το περιστατικό σαν επίθεση από αγέλη ζώων. «Ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος, ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια στο χέρι. Φώναξα τον Βασίλη (σσ. τον αρχηγό της ομάδας) και τότε αυτοί μόλις κατάλαβαν ότι μπορεί να υπάρχει και άλλο άτομο κοντά μας έφυγαν. Ο Γιώργος είχε πάρα πολλή αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό που πήγαμε μετά. Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια. Αν δεν τον έδενε ο Βασίλης θα τον χάναμε από την αιμορραγία».

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...