341
Εμπορεύματα ενός εκατ. ευρώ εκλάπησαν από το κατάστημα του Κριστιάν Ντιόρ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων στη διάρκεια των επεισοδίων | YouTube

Παρίσι: Τρέμει τα Κίτρινα Γιλέκα η Εβδομάδα Μόδας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 17:05
Εμπορεύματα ενός εκατ. ευρώ εκλάπησαν από το κατάστημα του Κριστιάν Ντιόρ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων στη διάρκεια των επεισοδίων
|YouTube

Παρίσι: Τρέμει τα Κίτρινα Γιλέκα η Εβδομάδα Μόδας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 17:05

Σε αλλαγές στο πρόγραμμα των επιδείξεων της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι προχωρούν οι οίκοι μόδας υπό τον φόβο των Κίτρινων Γιλέκων.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το 10ο στη σειρά που η γαλλική πρωτεύουσα θα βρίσκεται στον κλοιό των διαδηλωτών, οι σχεδιαστές αλλάζουν, σε συνεργασία με την Αστυνομία, τα σημεία που θα στηθούν οι πασαρέλες και τις ώρες των σόου για να μην συμπέσουν με τις πορείες.

Διαδηλωτής με κίτρινο γιλέκο «βομβαρδίζεται» από χημικά

Στις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, καταστήματα μεγάλων οίκων με πολυτελή είδη έπεσαν θύμα κλοπών και βανδαλισμών. Σε συνδυασμό με την αποχή των καταναλωτών από την αγορά, λόγω του φόβου επεισοδίων, και μάλιστα την περίοδο των γιορτών, η απώλεια σε τζίρο για τους επιχειρηματίες είναι μεγάλη. Μόνο στο κατάστημα του Κριστιάν Ντιόρ, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων, εκλάπησαν εμπορεύματα αξίας ενός εκατ. ευρώ.

Οι σπασμένες βιτρίνες είναι συνηθισμένο θέαμα τα Σαββατοκύριακα στο Παρίσι
Εργάτες επιδιορθώνουν την πρόσοψη καταστήματος στο κέντρο του Παρισιού μετά τα επεισόδια

«Σε συνεργασία με την Αστυνομία του Παρισιού, κάναμε μία σειρά από προτάσεις στους σχεδιαστές για την αλλαγή ώρας, ημέρας και τοποθεσίας των επιδείξεών τους. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες τους», επισημαίνει στους New York Times ο Ραλφ Τολεντανό, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υψηλής Ραπτικής και Μόδας, που επιβλέπει τον προγραμματισμό της Εβδομάδας Μόδας.

Αρκετοί οίκοι μάλιστα, κρατούν μυστική την τοποθεσία του σόου μέχρι τελευταία στιγμή για να μην γίνουν στόχος των Κίτρινων Γιλέκων. Κανείς τους πάντως, δεν αναφέρει επισήμως τις διαδηλώσεις ως τον λόγο που αλλάζουν το πρόγραμμά τους.

Αυτές τις ημέρες, στο Παρίσι, οι σχεδιαστές δείχνουν τις συλλογές τους για την περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας 2019-2020.

Οχι, δεν είναι… διαδηλωτές στους παριζιάνικους δρόμους, αλλά μοντέλα στην πασαρέλα του Βέρτζιλ Αμπλο που παρουσιάζει τις δημιουργίες του για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2019-20

 

Μοντέλα στην πασαρέλα του Λουί Βουιτόν στο Παρίσι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...