205
Φωτογραφία από παλαιότερη διαμαρτυρία κατοίκων της Νέας Υόρκης κατά της Airbnb | EPA

Αγωγή-μαμούθ της Νέας Υόρκης κατά μεσίτη για την Airbnb

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 14:23
Φωτογραφία από παλαιότερη διαμαρτυρία κατοίκων της Νέας Υόρκης κατά της Airbnb
|EPA

Αγωγή-μαμούθ της Νέας Υόρκης κατά μεσίτη για την Airbnb

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 14:23

Τη μεγαλύτερη αγωγή στο είδος της, στην ιστορία της Νέας Υόρκης, κατέθεσε η ο δήμος της πόλης εναντίον ενός μεσιτικού γραφείου, που νοίκιαζε παράνομα, μέσω Airbnb, 130 διαμερίσματα σε 35 κτίρια του Μανχάταν.

Στο Χάρλεμ μάλιστα, είχαν στην πλατφόρμα της Airbnb, ένα ολόκληρο κτίριο.

Συνολικά, περισσότεροι από 75.000 επισκέπτες διέμειναν στα διαμερίσματα, από το 2015 έως το 2018. Η πόλη ζητεί αποζημίωση 21 εκατ. δολαρίων από τη μεσιτική ομάδα Metropolitan Property Group, η οποία χρησιμοποίησε ψεύτικες ταυτότητες και λογαριασμούς για να δικαιολογήσει την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση των διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι παράνομη η ενοικίαση διαμερίσματος για λιγότερο από 30 ημέρες, στα περισσότερα κτίρια, εκτός αν διαμένει στο διαμέρισμα ο μόνιμος ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης.

Οπως γράφουν οι New York Times, η αγωγή επιβεβαιώνει την παράνομη μετατροπή διαμερισμάτων σε ξενοδοχεία για τουρίστες, επιτείνοντας την έλλειψη στέγης για τους κατοίκους.

Η αγωγή απευθύνεται στον ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου, τέσσερις νυν και πρώην και υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες πέντε κτιρίων, οι οποίοι ήταν στο κόλπο και επέτρεπαν την ενοικίαση διαμερισμάτων για μικρό χρονικό διάστημα.

Συνολικά, 50.000 διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη διατίθενται στην πλατφόρμα της Airbnb. Η εταιρεία, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 31 δισ. δολάρια, ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο στα μέσα του χρόνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News