177
Διαδηλωτές μπροστά στη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου, τη Δευτέρα | REUTERS/Horaci Garcia

Παρίσι: Διαδηλωτές απέκλεισαν το Λούβρο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 14:02
Διαδηλωτές μπροστά στη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου, τη Δευτέρα
|REUTERS/Horaci Garcia

Παρίσι: Διαδηλωτές απέκλεισαν το Λούβρο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 14:02

Συνδικαλιστές διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης με προεδρικό διάταγμα, απέκλεισαν τη Δευτέρα το μουσείο του Λούβρου, απογοητεύοντας τους τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν ένα από πιο εμβληματικά μουσειακά ιδρύματα στον κόσμο.

Στο πλαίσιο ειρηνικής διαδήλωσης, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω από τη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου, όπου βρίσκεται η κεντρική του είσοδος, κρατώντας πανό που έγραφαν: «Συνταξιοδότηση στα 60 – να δουλεύουμε λιγότερο για να ζήσουμε περισσότερο».

Μια μεγάλη ουρά από επίδοξους επισκέπτες βρισκόταν στην αυλή του μουσείου.

Μία ξεναγός του Λούβρου βγήκε για να απευθυνθεί στους επισκέπτες. «Ελπίζουμε να κατανοείτε τους λόγους μας», τους είπε.

«Κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», δήλωσε ένας τουρίστας από την Αυστραλία, και πρόσθεσε: «Μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολιτικούς λόγους».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από τον 10ο γύρο πανεθνικών απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων και μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε πως διεξάγει επιχείρηση για να εμποδίσει συγκεντρώσεις χωρίς σχετική άδεια μπροστά από το Κέντρο Πομπιντού, ένα άλλο σημαντικό μουσείο του Παρισιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...