152
|

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ – αρνούνταν να εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 14:44

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ – αρνούνταν να εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 14:44

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του στρατιωτικού νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, υποστράτηγος Σέργιος Γκιζάρης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ηταν ωστόσο γνωστό ότι ο εν λόγω διοικητής του Ιδρύματος, το οποίο από τους πρώτους μήνες της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας είχε οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς  (σ.σ. στο ΝΙΜΤΣ, υπενθυμίζεται είχαν μεταφερθεί και καταλήξει οκτώ ασθενείς από τη κλινική «Ταξιάρχαι»), αρνούνταν να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και παρά τις πιέσεις που δεχόταν, επέλεξε τελικά να παραιτηθεί.

Η επιστολή παραίτησης του υποστράτηγου είχε κατατεθεί εδώ και μέρες, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Mega και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο υποστράτηγος Γκιζάρης είχε διοριστεί επικεφαλής στο ΝΙΜΤΣ τον Μάρτιο του 2020, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε διευθυντής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και διευθυντής υγειονομικού στο ΓΕΣ.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι περίπου 350 υγειονομικοί σε στρατιωτικά νοσοκομεία παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ηδη έχει υπογραφεί η αναστολή εργασίας τους, που πλέον βρίσκεται στο στάδιο της επίδοσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...