185
Ο Μπομπ Αϊγκερ, εδω στην πρεμιέρα του τελευταίου Star Wars τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν επικεφαλής της εταιρείας για σχεδόν μία δεκαετία | EPA/NEIL HALL

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Αϊγκερ

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 11:20
Ο Μπομπ Αϊγκερ, εδω στην πρεμιέρα του τελευταίου Star Wars τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν επικεφαλής της εταιρείας για σχεδόν μία δεκαετία
|EPA/NEIL HALL

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Αϊγκερ

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 11:20

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Disney ανακοίνωσε μάλλον αιφνιδιαστικά ο Μπόμπ Αϊγκερ, ο οποίος ηγήθηκε της εταιρείας σε μια περίοδο εξαγορών και επέκτασης στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Η παραίτηση ισχύει άμεσα. Θα παραμείνει πάντως στη θέση του εκτελεστικού προέδρου ως το τέλος του 2021 για να διευθύνει «δημιουργικά σχέδια». Oπως ανέφερε το BBC, είχε και στο παρελθόν μιλήσει για την απόσυρσή του, αλλά συνεχώς μετέθετε την ημερομηνία.

Ο Αϊγκερ ήταν στο «τιμόνι» της εταιρείας από το 2005. Πρόκειται να τον αντικαταστήσει ο Μπομπ Τσάπεκ, ο οποίος θα γίνει μόλις ο έβδομος διευθύνων σύμβουλος σε σχεδόν έναν αιώνα.

Η Disney τους τελευταίους μήνες ολοκλήρωσε την εξαγορά της 21st Century Fox από τον Ρούπερτ Μέρντοχ και λάνσαρε το κανάλι Disney+ που έρχεται να προστεθεί δίπλα σε υπηρεσίες streaming όπως το Netflix ή το Hulu.

Οι επενδυτές πιστώνουν στον Αϊγκερ το ότι οδήγησε στην εταιρεία σε περίοδο κερδοφορίας, παρά τις ανακατατάξεις των τελευταίων ετών στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία. Πέρα από αυτό, κατά τη θητεία του πενταπλασιάστηκε η χρηματιστηριακή αξία της Disney που πλέον ανέρχεται σε 230 δισ. δολάρια, σχεδόν όσο και το ΑΕΠ της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...