181
Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Ελον Μασκ | REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Παραιτείται από εκτελεστικός διευθυντής της Amazon ο Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 00:37
Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Ελον Μασκ
|REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Παραιτείται από εκτελεστικός διευθυντής της Amazon ο Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 00:37

Η Amazon ανακοίνωσε πως ο ιδρυτής της εταιρείας Τζεφ Μπέζος θα αποχωρήσει μέσα στο 2021 από το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή έπειτα από 27 χρόνια σε αυτό και θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Τον Μπέζος θα αντικαταστήσει από το τρίτο τετράμηνο του έτους ο Αντι Τζάσι, μέχρι σήμερα εκτελεστικός διευθυντής της Amazon Web Services, η οποία είναι μια από ραχοκοκαλιές του Ιντερνετ, χάρη στις υπηρεσίες που παρέχει. Ο Τζάσι βρίσκεται στην εταιρεία από το 1997.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κερδών της και καθαρές πωλήσεις τριμήνου που έφτασαν για το περασμένο τρίμηνο στο εξωπραγματικό ύψος των 100 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη της Amazon διπλασιάστηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2020 φτάνοντας σε 7,2 δισ. δολάρια.

Στην επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Μπέζος είπε ότι θα εστιάσει την προσοχή του σε νέα προϊόντα και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

«Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από περίπου 27 χρόνια. Η Amazon ήταν μόνο μια ιδέα και δεν είχε όνομα», γράφει και προσθέτει: «Σήμερα, απασχολούμε 1,3 εκατομμύρια ταλαντούχους, αφοσιωμένους ανθρώπους, εξυπηρετούμε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες και επιχειρήσεις, και θεωρούμαστε ως μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...