408
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προσπάθησε να διώξει κάθε σκιά πάνω από το κόμμα και τον επικεφαλής της ευρωομάδας του | ΙΝΤΙΜΕnews

Παπαδημούλης real estate: Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει, oι «σύντροφοι» ρίχνουν «μπηχτές»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 15:03
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προσπάθησε να διώξει κάθε σκιά πάνω από το κόμμα και τον επικεφαλής της ευρωομάδας του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παπαδημούλης real estate: Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει, oι «σύντροφοι» ρίχνουν «μπηχτές»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 15:03

«Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό». Με τη φράση αυτή, πρώτους από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ -προφανώς λόγω «συγκατοίκησης» σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες- ο Στέλιος Κούλογλου είχε τοποθετηθεί (εδώ) για τις επενδύσεις Παπαδημούλη στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων (αλλιώς Papadimoulis real estate).

Το μπαράζ αποκαλύψεων για το εύρος των δραστηριοτήτων του Δημήτρη Παπαδημούλη στην αγορά ακινήτων, αλλά και στην αξιοποίηση των αποκτημάτων του (μισθώνοντάς τα σε ΜΚΟ), υποχρέωσε τελικά την Κουμουνδούρου σε μία δήλωση κάλυψης του επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, δια του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση.

Μιλώντας στο DION TV, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια».

Περαιτέρω παρέπεμψε στις εξηγήσεις (εδώ) που έχει δώσει για το θέμα ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και για να διώξει και την τελευταία σκιά πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της ευρωομάδας του, ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι «οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που σύμφωνα με τα πόθεν έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες».

«Αλλά ούτε και το ίδιο κόμμα της ΝΔ που», όπως δηκτικά σχολίασε, «κατάφερε το 2019 να αυξήσει το δανεισμό του κατά 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Και αν ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε απλόχερα κάλυψη στον Δημήτρη Παπαδημούλη, «σύντροφοί» του στην Κουμουνδούρου, όπως ο Γιάννης Μπαλάφας, δεν έδειξαν την ίδια στάση.

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά:

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε κάποιες αγορές. Εκανε κάτι παράνομο;»

Οταν όμως ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έπραττε όπως ο κ. Παπαδημούλης, απάντησε με ένα μονολεκτικό και κατηγορηματικό «όχι».

Ολοι κρίνονται δημόσια, σχολίασε με νόημα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για να δώσει -με προσεκτικό, η αλήθεια είναι, τρόπο- στήριξη στον κ. Παπαδημούλη, ως ακολούθως:

«Από εκεί και πέρα είναι λυπηρό να υπάρχει μια προσπάθεια απόκτησης πολιτικής υπεραξίας από τη στοχοποίηση ενός διακεκριμένου στελέχους της Αριστεράς σε κλίμακα μάλιστα Ευρώπης για νόμιμη περιουσία, την οποία έχει την στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια να μην μιλάει ο κόσμος για το σκάνδαλο με τις χρηματικές καταβολές στα ΜΜΕ και κυρίως να αποκρυβούν απολύτως στοιχεία που αφορούν είτε πολύ μεγάλα δάνεια τα οποία νομίμως έχουν κάποιοι πάρει, πλην όμως δεν μπορούν να αποπληρωθούν ούτε σε δυο ζωές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...