718
«Δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το ΦΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας από τη Σύρο | Nick Paleologos / SOOC

Ο Καμμένος ψήφισε τον ΦΠΑ στα νησιά και τώρα τον καταγγέλλει ως αντισυνταγματικό!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2016, 18:39
«Δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το ΦΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας από τη Σύρο
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Καμμένος ψήφισε τον ΦΠΑ στα νησιά και τώρα τον καταγγέλλει ως αντισυνταγματικό!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2016, 18:39

Είχαν μόλις περάσει δύο 24ωρα από την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής, όπου «γενναία» είχε ψηφίσει «ναι, σε όλα». Είχαν δε περάσει τρία 24ωρα από την ημέρα – το πρωί του Σαββάτου – που ψήφισε με άνεση κατά της ένστασης αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που είχε κάνει η αντιπολίτευση. Αλλά στον πολιτικό χωροχρόνο του Πάνου Καμμένου οι ώρες δεν έχουν τόση σημασία: Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ταξίδεψε στη Σύρο, για την υπογραφή συμφώνου για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη, και έκανε την παρακάτω αναφορά όχι μία αλλά δύο φορές, τόσο στην ομιλία του κατά τη σχετική τελετή για το σύμφωνο, όσο και αναχωρώντας από το νησί: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε ο κ. Καμμένος.

«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Η κυνική ομολογία του υπουργού Αμυνας – που μολονότι έχει ορκιστεί να τηρεί το Σύνταγμα ψηφίζει αντισυνταγματικές και εγκληματικές διατάξεις – προκάλεσε φυσικά την οργή της αντιπολίτευσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων ήταν αναμενόμενα σκληρές – απαίτησαν φυσικά το αυτονόητο, την παραίτηση του κ. Καμμένου, αλλά εις μάτην. Αλλά ο σάλος δεν κώπασε. Το πρωί της Τετάρτης στο Mega, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της ΝΔ έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον υπουργό Αμυνας «μέγα κωλοτούμπα».

«Βλέπω χθες αυτή την εξωφρενική παράσταση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος αρέσκεται στο να κάνει παραστάσεις. Πολλές φορές φορώντας στολή, άλλες φορές παραλλαγές. Κάνει παράσταση και μάλιστα κακού επαρχιακού θιάσου, επιθεωρήσεως» σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε: «Το Σάββατο το πρωί ψηφίζει υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου και την Τρίτη το απόγευμα ανακαλύπτει ότι είναι αντισυνταγματικό»…

Οι νέα… κωλοτούμπα του κ. Καμμένου προκάλεσε όπως προείπαμε την άμεση αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Οφείλει να παραιτηθεί σήμερα», δήλωσε η ΝΔ

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, καλώντας τον Πάνο Καμμένο να παραιτηθεί, μετά τη δήλωσή του για τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν ”έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Κρεμαστινός: «Δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση»

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε:

«Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στη Βουλή ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματικό μέτρο, όμως η αναγνώριση του από την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ότι δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ είναι αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη για τα νησιά, δύο μέρες μετά την ψήφιση από τον ίδιο και το κόμμα του στη Βουλή αυτού του μέτρου, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη σοβαρότητα της  λειτουργίας της κυβέρνησης.

» Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση εκφράζοντας στους λεγόμενους θεσμούς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού και την ανάκληση του.

» Οσον αφορά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας δημόσια ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της εγκληματεί κατά των νησιών».

Ποτάμι: «Εχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί»

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τις δηλώσεις τού υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένου, έκανε -στο περιστύλιο της Βουλής- την ακόλουθη δήλωση: «Εχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το “για την Ελλάδα, ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα, ρε γαμώτο”».

Eνωση Κεντρώων: «Να παραιτηθεί αμέσως ο κ. Καμμένος»

Την άμεση παραίτηση του Πάνου Καμμένου ζητεί και η Ενωση Κεντρώων:

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, είναι και ανήθικη. Και όμως ο κ. Καμμένος αυτό το ψήφισε. Περιμένουμε να παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος εάν συνέβαινε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ενωση Κεντρώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...