762
Ο «ιπτάμενος» Τζέιμς θα βοηθήσει σίγουρα τον ΠΑΟ στην πορεία | IntimeSports

Παναθηναϊκός: Ξόδεψε όλες του τις «ζωές»

Sportscaster Sportscaster 24 Φεβρουαρίου 2018, 12:33
Ο «ιπτάμενος» Τζέιμς θα βοηθήσει σίγουρα τον ΠΑΟ στην πορεία
|IntimeSports

Παναθηναϊκός: Ξόδεψε όλες του τις «ζωές»

Sportscaster Sportscaster 24 Φεβρουαρίου 2018, 12:33

Στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός ζητούσε ένα σπουδαίο «διπλό» που θα τον έκανε να νιώσει ασφαλής στην κούρσα για την κατάκτηση μιας από τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις της regular season. Εχασε, όμως, από τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (78-61), με μια εμφάνιση που δεν θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε άλλο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον κατόρθωσε να υπερασπιστεί τη διαφορά των 28 πόντων με την οποία είχε νικήσει τη ρωσική ομάδα στο ματς του πρώτου γύρου, στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί να του χρειαστεί, σε πιθανή ισοβαθμία. Το μόνο βέβαιο είναι πως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το ντέρμπι της προσεχούς Παρασκευής (2 Μαρτίου) με τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι, δεν αντέχει να το χάσει. Είναι ζήτημα, εάν έχει την πολυτέλεια για δυο ήττες, ακόμη, μέχρι το τέλος αυτής της διαδρομής. Διότι, οι νίκες της Ζαλγκίρις στην Πόλη επί της Αναντολού Εφές, της Ρεάλ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και αυτή της Χίμκι επί του Παναθηναϊκού, έφεραν τέσσερις ομάδες να ισοβαθμούν (με ρεκόρ 14-9) στις θέσεις 4 έως 7.

Αν και στην Ευρωλίγκα έχουν δει πολλά τα μάτια μας, η κατάσταση έχει ως εξής: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18-5), ο Ολυμπιακός (16-7) και η Φενέρμπαχτσε (16-7) είναι τα φαβορί για τα τρία από τα τέσσερα «εισιτήρια» που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Εστω κι αν το αγωνιστικό πρόγραμμα των Τούρκων είναι δύσκολο. Για το τέταρτο (εισιτήριο) θα παλέψουν σκληρά, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ, η Ζαλγκίρις και η Χίμκι.

1860922
Οι πράσινοι ήταν «σκιά» του εαυτού τους…

Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός έμπλεξε άσχημα. Ενας κυκεώνας αποτελεσμάτων, ισοβαθμιών και πάσης φύσεως «λεπτομερειών» θα κρίνει το αν θα καταφέρει να μπει στην «τετράδα» ή όχι. Για πολλοστή φορά εφέτος, ο «Εξάστερος» κλώτσησε χθες (Παρασκευή) την ευκαιρία να κάνει τη ζωή του πολύ πιο εύκολη. Φταίνε, άραγε, τα νέα του αποκτήματα, ή τα παλιά του κουσούρια;

Μάλλον το δεύτερο. Εντάξει, η ενσωμάτωση δύο παικτών με πρωταγωνιστικούς ρόλους -όπως ο Τζέιμς και ο Πέιν- σε μια ομάδα θέλει τον χρόνο της. Ακόμη κι αν ο ένας από τους δύο (Μάικ Τζέιμς) γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Υπάρχουν, όμως, αποχρώσες ενδείξεις ότι το πρόβλημα δεν ήταν η διαταραχή της «χημείας» και των ισορροπιών, από τις προσθήκες των Αμερικανών. Κατ’ αρχάς, ο ένας από τους νιόφερτους, ο Τζέιμς, ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες του ναυαγίου. Μιά χαρά την έκανε τη δουλειά του, όταν παρέλαβε το πηδάλιο της ομάδας από τον Νικ Καλάθη. Κατά δεύτερον, οι άλλοι δύο που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη γενική μετριότητα ήταν εκείνοι που κατ’ εξοχήν θα έπρεπε να έχουν επηρεαστεί (αρνητικά) από τις νέες αφίξεις: ο Βουγιούκας και ο Ντένμον, οι οποίοι «απειλούνται» από την παρουσία του Πέιν και του Τζέιμς, αντιστοίχως.

1860933
Ο Πέιν έδειξε κάποια καλά στοιχεία στην πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη

Ο Μάρκους Ντένμον, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν ότι ο χρόνος του στο rotation του Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να μηδενιστεί εξαιτίας του Τζέιμς, ήταν η (ευχάριστη) έκπληξη της βραδιάς. Αντιθέτως, οι παίκτες που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τον εμπλουτισμό του ρόστερ, δηλαδή ο Καλάθης, ο Γκιστ, ο Σίνγκλετον, ο Παππάς και ο Ρίβερς, δεν μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα ούτε μια στιγμή. Ιδίως ο Καλάθης, το «Α και το Ω» του Παναθηναϊκού, έκανε το χειρότερό του παιχνίδι σε αυτή τη σεζόν.

Οχι, δεν φταίνε οι προσθήκες. Σε πολλούς από τους εκτός έδρας αγώνες του ο «Εξάστερος» έπαιξε το ίδιο άσχημα με χθες, πολύ προτού αφιχθούν ο Τζέιμς με τον Πέιν: στη Βαρκελώνη, στη Βαμβέργη, στη Βιτόρια, στη Βαλένθια, στο Κάουνας… Ακόμη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο κέρδισε. Δεν είναι συμπτωματικό, ότι μετράει μόλις δύο νίκες σε δέκα ματς που έδωσε εκτός Ελλάδας. Συνεχίζοντας την περυσινή του, κακή παράδοση, μακριά από την Αθήνα παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό -αποκρουστικό- πρόσωπο.

Να γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να φτάσει στα play-offs με πλεονέκτημα έδρας. Ελα, όμως, που τέσσερα από τα επτά υπολειπόμενα παιχνίδια θα τα δώσει «έξω»: Μαδρίτη, Μάλαγα, Τελ-Αβίβ, Μιλάνο. Σε αυτά χρειάζεται οπωσδήποτε δύο νίκες – χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα του αρκούν. Για τα ματς στο ΟΑΚΑ (με Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια), ούτε συζήτηση. Πρέπει να τα κερδίσει όλα. Κάπου εκεί, στις 19 νίκες, φαίνεται πως θα σταθεί ο πήχης για την είσοδο στην «τετράδα».

Θα μπορούσε να κατέβει λίγο. Στις επτά επόμενες αγωνιστικές η Ζαλγκίρις παίζει με όλες τις top ομάδες της βαθμολογίας, πλην του Παναθηναϊκού και της Χίμκι. Ενώ η Χίμκι έχει μόνον τρία ματς στο γήπεδό της – και τα δύο από αυτά είναι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε. Αλλά, θα τον κρατήσει ψηλά η Ρεάλ. Που έχει βατό πρόγραμμα, και περιμένει τον Γιούλ να επιστρέψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...