280
Τρομακτικά είναι τα ευρήματα για τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Γαλλία | Shutterstock

Σοκαριστική έρευνα: Μία στις εννιά Γαλλίδες έχει πέσει θύμα βιασμού

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2018, 12:11
Τρομακτικά είναι τα ευρήματα για τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Γαλλία
|Shutterstock

Σοκαριστική έρευνα: Μία στις εννιά Γαλλίδες έχει πέσει θύμα βιασμού

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2018, 12:11

Πάνω από μία στις εννιά γυναίκες στη Γαλλία έχει πέσει θύμα βιασμού τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με μελέτη για τη σεξουαλική βία που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το 12% των γυναικών που μετείχαν στην έρευνα του γαλλικού Ιδρύματος Jean Jaures απάντησαν ότι έχουν υποστεί βιασμό, το 43% ότι τις παρενόχλησαν σεξουαλικά, ενώ το 58% έχουν δεχθεί ανήθικες προτάσεις. Παράλληλα, πέντε τοις εκατό των γυναικών είπαν ότι έχουν υποστεί βιασμό περισσότερες από μία φορές.

Από αυτές, το 31% δήλωσαν ότι βιάστηκαν από τον σύντροφό τους, το 19% από κάποιον άλλον που γνωρίζουν και το 17% από έναν ξένο. Τα μισά από τα θύματα ήταν παιδιά ή έφηβες κατά τη στιγμή της επίθεσης, η οποία σε ποσοστό 42% έλαβε χώρα στο σπίτι τους. Την ίδια στιγμή, μόνο το 15% είχαν καταθέσει επίσημη καταγγελία.

Οπως είναι φυσικό, οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρήθηκαν για χρόνια από αυτήν την τραυματική εμπειρία ενώ το ένα πέμπτο από αυτές είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών αυξήθηκαν κατά 31,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του αμέσως προηγούμενου έτους.

Η έρευνα ανέλυσε διάφορες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης από το βιασμό μέχρι την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων πορνογραφικού περιεχομένου, παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου και άσεμνες χειρονομίες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 – 16 Φεβρουαρίου και ερωτήθηκαν γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω. Το Ιδρυμα Jean Jaures δήλωσε ότι μερικές από τις γυναίκες μπορεί να έχουν ενθαρρυνθεί να σπάσουν τη σιωπή τους από το κύμα καταγγελιών στο Χόλιγουντ. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι οι αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού αυξήθηκαν κατά 31,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...