233
«Θα  περιμένετε λιγάκι ακόμα», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ | CreativeProtagon

Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Μην προεξοφλείτε, μη σπεκουλάρετε – ανανεούμενες οι προτάσεις

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 13:58
«Θα  περιμένετε λιγάκι ακόμα», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
|CreativeProtagon

Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Μην προεξοφλείτε, μη σπεκουλάρετε – ανανεούμενες οι προτάσεις

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 13:58

Τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έλεγε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ότι μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα υπάρξουν αποτελέσματα από τη διαδικασία επιλογής για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Το καλοκαίρι ημερολογιακά τελείωσε και καθώς αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί για την ανανέωση του Στόλου, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξάδελφος του αρχηγού της, επανήλθαν στο θέμα.

Αφού πρώτα επανέλαβε ότι η τελική απόφαση για την εθνικά κρίσιμη προμήθεια των φρεγατών θα ληφθεί με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας καυτηρίασε το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «δεν δέχεται κριτική από εκείνους που δεν αγόρασαν ούτε βίδα για τα εξοπλιστικά».

«Ως προς τα εξοπλιστικά δεν θα δεχθούμε κριτική από αυτούς που δεν αγόρασαν ούτε βίδα. Η απόφαση για τις φρεγάτες έχει αργήσει δεκαετίες. Είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν χάθηκε ο κόσμος να πάρουμε λίγες ημέρες ακόμα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή με μόνο κριτήριο το συμφέρον και τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού.  Θα  περιμένετε λιγάκι ακόμα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας εξάλλου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, που βιάστηκε να προκαταλάβει την απόφαση της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση, ο υπουργός συμπλήρωσε για το θέμα των φρεγατών:

«Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Εχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...