540
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης | Youtube/ ΣΚΑΪ

«Παίζουν για μία χούφτα ψήφους»: Απάντηση Θεοδωρικάκου στα περί «οπερέτας» με τους πακιστανούς τρομοκράτες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 09:26
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης
|Youtube/ ΣΚΑΪ

«Παίζουν για μία χούφτα ψήφους»: Απάντηση Θεοδωρικάκου στα περί «οπερέτας» με τους πακιστανούς τρομοκράτες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 09:26

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες συλλήψεις στην υπόθεση του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Οι δύο Πακιστανοί φέρεται να  είχαν πλησιάσει περίπου 15 με 20 ομοεθνείς τους. Εξηγούσαν τι ήθελαν να κάνουν και τους μιλούσαν για τις «βαριές πλάτες» που έχουν στο Ιράν και τους έταζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων ήταν καθαρά οικονομικά, ενώ όπως έκανε γνωστό, έχουν ελεγχθεί και άλλα άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους στο τρομοκρατικό δίκτυο.

Εκτίμησή του ήταν πως δεν  φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» στην Ελλάδα, ούτε συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο.

«Οι Πακιστανοί βρίσκονταν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν και όχι στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν, απαξιωτικά για την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ, περί «οργανωμένης οπερέτας» (με μοναδικό σκοπό, όπως λένε, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης)

«Κάνουν ένα απαράδεκτο λάθος», είπε. «Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την εθνική ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας, για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η αιχμηρή απάντηση που έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα είναι «ασφαλής προορισμός και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε», υπογράμμισε ο υπουργός και στο σημείο αυτό ενημέρωσε ότι όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα ενισχυθούν με 1.200 αστυνομικούς που θα διευκολύνουν τους ελέγχους διαβατηρίων.

«Απάντηση» σε Παπαδημούλη: Ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει»

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράχτη στον Εβρο (έστω και αν τελικά χρειαστεί να στηριχθεί το έργο σε αποκλειστικά εθνικούς πόρους), παρά το μπλόκο που επιχείρησε να υψώσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω τροπολογίας του  αντιπροέδρου του, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μεταξύ άλλων, στην τροπολογία ζητείται να μην δαπανηθούν ευρωπαϊκά χρήματα «για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης», με τον κ. Παπαδημούλη να «διαφημίζει» τη σχετική πρωτοβουλία μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για «ηχηρό “όχι” της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας κ Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ και ότι την Παρασκευή θα βρεθεί ο ίδιος στον Εβρο μαζί με τον Πρωθυπουργό, για την υπογραφή της σύμβασης ακόμη 35 χλμ, τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης».

«Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα», είπε και για τη στάση του κ. Παπαδημούλη και εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Μεταναστευτικού και της προστασίας των συνόρων της χώρας, παρατήρησε χαρακτηριστικά:

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι».

«Επρεπε – τόνισε- να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...