298
Ελάτε πάλι να τα πούμε, είπε στους εναπομείναντες βουλευτές του ο Πάνος Καμμένος | INTIMEnews

«Παιδιά να συντονιστούμε!» – ο Καμμένος συγκαλεί εκτάκτως την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 17:07
Ελάτε πάλι να τα πούμε, είπε στους εναπομείναντες βουλευτές του ο Πάνος Καμμένος
|INTIMEnews

«Παιδιά να συντονιστούμε!» – ο Καμμένος συγκαλεί εκτάκτως την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 17:07

Αφού ανακήρυξε επισήμως νεκρή τη Συμφωνία των Πρεσπών και μπροστά στη δυσκολία που αντιμετωπίζει εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας να συγκεντρώσει τη λεγόμενη εναλλακτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή, ο Πάνος Καμένος αποφάσισε αιφνιδίως να συγκαλέσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου.

Η έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τρίτης, 11 Δεκεμβρίου και σε αυτή πρόκειται να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εν όψει της άφιξης της συμφωνίας στη Βουλή των Ελλήνων.

Με γνωστές τις διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή καταψήφισης της συμφωνίας, ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να εμφανίσει ότι οι εναπομείναντες βουλευτές θα πορευθούν συντεταγμένα στο κοινοβούλιο τόσο κατά τη διαδικασία κύρωσης (όταν και αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων) όσο και έναντι του «συνοδοιπόρου» Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή που δόθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ, ήταν: «καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε τους υπουργούς μας και συνεχίζουμε». Τώρα όμως, το ερώτημα που τίθεται είναι για πόσο «συνεχίζουμε» και μάλιστα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να περάσει τη «νεκρή» -κατά τον κ. Καμμένο- συμφωνία από τη Βουλή.

Οσο για το ενδεχόμενο νέας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και τη στάση που θα τηρήσουν σε μια τέτοια περίπτωση οι ΑΝΕΛ, στο πρώτο του σχόλιο ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, έκρινε προτιμότερο να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, για την οποία είπε ότι κινδυνεύει «να πυροβολήσει για ακόμα μια φορά τα πόδια της».

«Θα τολμήσετε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το ζήτημα των Σκοπίων υπερασπιζόμενοι δήθεν τη Μακεδονία, χωρίς όμως να δεσμεύεστε ότι δεν θα δεχθείτε ποτέ τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’;» ήταν το ερώτημα που έθεσε πετώντας ξανά την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με τη στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...