428
Ο βλοσυρός στη φωτογραφία, Θανάσης Παπαχριστόπουλος νιώθει, λέει, κάπως «παγωμένος» με τους συναδέλφους του στους ΑΝΕΛ | INTIMEnews

Παπαχριστόπουλος σε Καμμένο: Ε, όχι και να ρίξουμε την κυβέρνηση!

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57
Ο βλοσυρός στη φωτογραφία, Θανάσης Παπαχριστόπουλος νιώθει, λέει, κάπως «παγωμένος» με τους συναδέλφους του στους ΑΝΕΛ
|INTIMEnews

Παπαχριστόπουλος σε Καμμένο: Ε, όχι και να ρίξουμε την κυβέρνηση!

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57

Ο Πάνος Καμένος μπορεί να ξεκαθάρισε ότι θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα (επιβάλλοντας μάλιστα κομματική πειθαρχία στους βουλευτές των ΑΝΕΛ) αν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής του όμως, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έχει διαφορετική άποψη και δείχνει να περιφρονεί τα περί κομματικής πειθαρχίας.

«Διαφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 , για να συμπληρώσει: «δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Η διαφοροποίησή μου για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανής, δεν έχω κρυφτεί. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και με τον πιο επίσημο τρόπο στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, ότι είναι ένα θέμα, που πρέπει να λυθεί, κι αυτό είναι καλό για τη χώρα».

Αν και όπως είπε, σέβεται τον αρχηγό του, καθώς «έχει συγκρουστεί μετωπικά με τη διαπλοκή» και δεν έχει «τίποτα προσωπικό μαζί του», ο κ. Παπαχριστόπουλος διαφοροποιήθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο από τη γραμμή του κόμματός του έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας πως «είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία και η FYROM και η Σερβία».

«Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης. Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία, μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…», θέλησε να συμπληρώσει, ενώ σε ερώτηση αν με τις δηλώσεις αυτές έρχεται πια ακόμη πιο κοντά στην μεταπήδησή του στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Ακούω αυτά που λέγονται και γράφονται, αλλά δεν έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία συμφωνία παρασκηνίου. Πιστέψτε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω και σπίτι μου. Κάποιοι, δεν μπήκαμε στη Βουλή για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε για να πλουτίσουμε. Συμφωνίες παρασκηνίου δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω. Αγαπάω όμως τους ανθρώπους που χτυπάνε τη διαφθορά και τη διαπλοκή και δεν με ενδιαφέρει τι ‘ταμπέλα’ έχουν, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου έδειξε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της εξόδου από τους ΑΝΕΛ (εκτός και αν τον προλάβει με καμιά διαγραφή ο αρχηγός τους).

«Η διαφοροποίησή μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι καίριο θέμα, είναι πολύ κεντρική διαφωνία. Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού, κάπου αισθάνομαι λίγο έξω, δεν σας το κρύβω. Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αισθάνομαι λίγο “παγωμένα“, κάπου έχω “παγώσει”», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθήσει αν ο κ. Καμμένος επιμείνει στην απειλή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News