457
Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα  βρίσκονται «στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σπυράκη αναφερόμενη στη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν και αν τελικά έρθει στη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών | INTIMEnews

Σπυράκη: Στο τραπέζι (ξανά) το όπλο της πρότασης δυσπιστίας

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 13:14
Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα  βρίσκονται «στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σπυράκη αναφερόμενη στη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν και αν τελικά έρθει στη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών
|INTIMEnews

Σπυράκη: Στο τραπέζι (ξανά) το όπλο της πρότασης δυσπιστίας

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 13:14

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο υποβολή νεάς πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, με θρυαλλίδα εξελίξεων τη Συμφωνία των Πρεσπών που όπως επανέλαβε βλάπτει το εθνικό συμφέρον.

Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα  βρίσκονται «στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σπυράκη αναφερόμενη στη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν και αν τελικά έρθει στη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία.

Όπως είχε γράψει έγκαιρα το Protagon , επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να θέσει κάθε βουλευτή προ των ευθυνών του για το θέμα της ΠΓΔΜ και κατ’ επέκταση για την παράταση του βίου της κυβέρνησης Τσίπρα αφού έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις 16 Δεκεμβρίου, η ΝΔ έχει το δικαίωμα να καταθέσει εκ νέου πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή καθώς θα έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την προηγούμενη.

Με τη νέα πρόταση ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει προ των ευθυνών τους όσους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν «Ναι» στη συμφωνία, σε μία χρονική συγκυρία με βαριά τη σκιά των τελευταίων δηλώσεων Ζάεφ.

«Ο συνδυασμός της σύνθετης ονομασίας με την αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων», ανέφεραν σχετικά πηγές της Πειραιώς. Κατά συνέπεια, πρόσθεταν, όσοι βουλευτές αποφασίσουν να στηρίξουν τελικά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ουσιαστικά αποδέχονται τον αλυτρωτισμό των γειτόνων. Αντίθετα, αν τελικά καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως επιζήμια για το εθνικό συμφέρον, θα πουν «όχι» και στη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία σέβεται τον διακριτό ρόλο των κομμάτων, θέλησε να σημειώσει στη δήλωσή της τη Δευτέρα η κυρία Σπυράκη, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις πιέσεις που ασκεί το Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν τελικά οι βουλευτές του Ποταμιού έναντι της συμφωνίας.

Το καταστροφικό έργο Τσίπρα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Τσίπρα την προσεχή Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη:

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μία επίδειξη θράσους που πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη», σχολίασε γιατί όπως υπογράμμισε είναι δικό του έργο και του Πάνου Καμμένου η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας”, αλλά και η δράση των ομάδων που καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια.

«Όλο αυτό είναι έργο του κ. Τσίπρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Κάθε βουλευτής», όμως, «όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή αναμετράται με τη συνείδησή του» έσπευσε να υπογραμμίσει με νόημα για να καταλήξει λέγοντας πως η ΝΔ δεν κάνει παζάρια σε τέτοιας σημασίας θέματα.

«Το Ποτάμι είναι ένα άλλο κόμμα, σεβόμαστε την αυτονομία του. Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια με κανέναν. Η Συμφωνία θα κριθεί από τον έναν προς έναν βουλευτή και ο καθένας είναι υπόλογος στη συνείδησή του», επανέλαβε η Μαρία Σπυράκη απαντώντας σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...