224
Εναέρια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή του Ορενμπουργκ, την οποία οι ντόπιοι οχύρωσαν με χωμάτινα φράγματα για να εμποδίσουν την πλημμύρα | RESIDENTS OF PEROVSKY/Handout via REUTERS

Ουράλια: Αμεση εκκένωση περιοχών καθώς φουσκώνουν τα ποτάμια

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2024, 10:16
Εναέρια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή του Ορενμπουργκ, την οποία οι ντόπιοι οχύρωσαν με χωμάτινα φράγματα για να εμποδίσουν την πλημμύρα
|RESIDENTS OF PEROVSKY/Handout via REUTERS

Ουράλια: Αμεση εκκένωση περιοχών καθώς φουσκώνουν τα ποτάμια

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2024, 10:16

Οι αρχές στην επαρχία Κουργκάν, στα ρωσικά Ουράλια, έδωσαν εντολή εκκένωσης αρκετών περιοχών σήμερα Σάββατο λόγω της αύξησης της στάθμης ποταμών, μετά το λιώσιμο του χιονιού και τις ισχυρές βροχές που έπεσαν σε ένα έδαφος που ήδη είχε πλημμυρίσει πριν από τον χειμώνα.

Η περιοχή των ρωσικών Ουραλίων και το βόρειο Καζακστάν πλήττονται συχνά από πλημμύρες αυτή την εποχή του χρόνου, όμως φέτος βλέπουν τα χειρότερα και οι αρχές στην Κουργκάν ανέφεραν πως η στάθμη του ποταμού Τομπόλ έχει ήδη υπερβεί το πιο υψηλό επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1994.

Διασώστες μεταφέρουν με βάρκες κατοίκους από πλημμυρισμένες περιοχές – REUTERS/Alexander Reshetnikov

«Τώρα είναι η ώρα να μαζέψετε πράγματα και έγγραφα και να βρείτε ένα μέρος για τα κατοικίδια», ανέφεραν οι αρχές στην εφαρμογή Telegram, καλώντας τους κατοίκους να φύγουν από τις επικίνδυνες περιοχές.

Εργοστάσιο αρμάτων

Στην Κουργκάν βρίσκεται ένα σημαντικό τμήμα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσίας – ένα τεράστιο εργοστάσιο που παράγει οχήματα μάχης πεζικού, που έχουν μεγάλη ζήτηση στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσον το εργοστάσιο έχει επηρεαστεί.

Ανεβαίνει η στάθμη

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πως η στάθμη του νερού στον Τομπόλ αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Στο Ορενμπουργκ, μια άλλη περιοχή που έχει επηρεαστεί από πλημμύρες, τα νερά υποχωρούν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...