950
Ο Κώστας Αρβανίτης με τον Αλέξη Τσίπρα τον Μάρτιο του 2019, όταν προετοιμαζόταν για την Ευρωβουλή | INTIMENEWS

Οργή στη ΝΔ: Ο Αρβανίτης υιοθετεί τουρκική προπαγάνδα εκθέτοντας την Ελλάδα στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 13:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/06/2020, 16:20
Ο Κώστας Αρβανίτης με τον Αλέξη Τσίπρα τον Μάρτιο του 2019, όταν προετοιμαζόταν για την Ευρωβουλή
|INTIMENEWS

Οργή στη ΝΔ: Ο Αρβανίτης υιοθετεί τουρκική προπαγάνδα εκθέτοντας την Ελλάδα στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 13:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/06/2020, 16:20

Η συνήθεια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετούν δημοσιεύματα ξένων εντύπων, όχι απολύτως διασταυρωμένα, και να καταθέτουν ερωτήσεις στο ευρωκοινοβούλιο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκθέτοντας τη χώρα, φαίνεται ότι ξεπέρασε κάποια όρια και την Παρασκευή, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διερωτήθηκε:

«Τι επιδιώκει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να βλάψει τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια περίοδο που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς μίμηση ή να πείσει τους λίγους που έχουν απομείνει να τον ακούν εντός συνόρων;».

Αφορμή για το ξέσπασμα της ΝΔ ήταν η τελευταία πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν για τα όσα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται το ενδεχόμενο όλα αυτά να είναι προϊόν τουρκικής προπαγάνδας, αλλά παρ’ όλα αυτά τα καταγγέλλει στις Βρυξέλλες εναντίον της χώρας!

Ανέφερε συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Τους τελευταίους μήνες, ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ κατακλύζονται από πλήθος καταγγελιών για συνεχή κρούσματα επαναπροωθήσεων αλλά και άρνησης διάσωσης ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Παρά τη διάψευσή τους από τις ελληνικές Αρχές, η συνεχής ροή καταγγελιών και σχετικών δημοσιευμάτων δημιουργεί μία “γκρίζα ζώνη” που εύκολα μπορεί να μετεξελιχθεί σε “Μαύρη Τρύπα” για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο εντός της ΕΕ».

»Τα καταγγελλόμενα, αν είναι αληθή, συνιστούν βαρύτατες παραβιάσεις των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, του Ενωσιακού και του Διεθνούς Δικαίου. Αν είναι ψευδή, αποκαλύπτουν άλλη μία πτυχή της τουρκικής προπαγάνδας, που επιχειρεί να εκθέσει την Ελλάδα σε ένα ζήτημα με καθαρά ευρωπαϊκή διάσταση».

Εν προκειμένω ο κ. Αρβανίτης βάσισε την ερώτησή του σε ένα άρθρο του Spiegel, το οποίο στην αγγλική του μετάφραση έκανε λόγο για «υποψίες» ότι οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε επαναπροωθήσεις, αλλά η Deutsche Welle, στην καθημερινή αποδελτίωση του γερμανικού Τύπου, το μετέφρασε σε κείμενο με τίτλο: «Η Ελλάδα εγκαταλείπει προφανώς πρόσφυγες στη θάλασσα».

Η ΝΔ έσπευσε να επισημάνει ένα νήμα που συνδέει την «ευρωπαϊκή» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά από δημοσιεύματα σε ξένα ΜΜΕ, που ναι μεν μπορεί να είναι αστήρικτα, πολιτικά κατευθυνόμενα ή ακόμα και προϊόν τουρκικής προπαγάνδας, αλλά παρ’ όλα αυτά τα υιοθετεί και βασίζει πάνω τους τη ρητορική του κατά της κυβέρνησης της χώρας στις Βρυξέλλες ή τα μεταφέρει και εντός των τειχών.

Τον περασμένο Απρίλιο ήταν ένας λίβελος σε ένα επαρχιακό γερμανικό φύλλο που κατηγορούσε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα ότι κρύβουν την έκταση της επιδημίας στην Ελλάδα για να προσελκύσουν γερμανούς τουρίστες και το είχε αναδείξει πάλι η Deutsche Welle –αυτό το κραυγαλέο άρθρο, μεταφρασμένο από την υπηρεσία της DW το αναπαρήγαγαν με χαρά τα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ (εδώ).

Προ ημερών, ένας έλληνας αρθρογράφος στον διαδικτυακό Guardian κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση ότι πίσω από τη «σχετικά επιτυχή» διαχείριση της επιδημίας, χρησιμοποιεί την κρίση ως «πρόσχημα» για «έντονα αδιαφανείς και αμφιλεγόμενες συμφωνίες» με δημόσιο χρήμα. Κατήγγειλε δε «μια σειρά από σκοτεινά κυβερνητικά συμβόλαια», τα οποία δεν ανέφερε. Τελικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο αρθρογράφος αποδείχτηκε ότι ήταν πρώην μετακλητός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το δημοσίευμα αποτέλεσε βάση για να αρχίσει να φωνάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή της, η Πειραιώς επεσήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες «πρώην μετακλητός τους υπάλληλος συκοφάντησε την πατρίδα με δημοσιεύμα σε διεθνές μέσο για να εργαλειοποιηθεί στη συνέχεια αντιπολιτευτικά από το εγχώριο σύστημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα, ο ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης καταθέτει νέα ερώτηση στην Κομισιόν, υιοθετώντας την προπαγάνδα της Τουρκίας σχετικά με τη μεταναστευτική/προσφυγική ροή στο Αιγαίο και δυσφημίζοντας τη χώρα μας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

»Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουν και αυξάνονται τα αντιπολιτευτικά τους αδιέξοδα, τόσο αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως βάζουν το μικροκομματικό όφελος πάνω από το εθνικό», κατέληξε η ΝΔ.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλει περίσσιο θράσος από πλευράς της ΝΔ να διαστρεβλώνεται με τέτοιο τρόπο μια Ερώτηση που σκοπό έχει να προστατέψει τη χώρα και να επιχειρείται η επικοινωνιακή εκμετάλλευση ακριβώς πάνω σε αυτή τη παραποίηση.

Είναι απαράδεκτο βουλευτές και στελέχη της Κυβέρνησης να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της εν λόγω Ερώτησης αλλά και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχουν την προστασία της χώρας κατηγορώντας την αντιπολίτευση που διερευνά ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, για αντεθνική στάση, την ίδια ώρα μάλιστα που έχει αναδειχθεί το θέμα και από τους δύο Διεθνείς Οργανισμούς, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με αντίστοιχες ανακοινώσεις τους.

Είναι σαφές ότι η φύλαξη των εθνικών συνόρων είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της Ελλάδας, πάντοτε στη βάση της απαρέγκλιτης τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Η χώρα μας έχει την συμβατική υποχρέωση και την ιστορική ευθύνη να συμμορφώνεται με αυτά ως ένα από τα παλιότερα μέλη ισχυρών Διεθνών Οργανισμών και της ΕΕ.

Για εμάς η πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου είναι ταυτόχρονα πάγια θέση στην εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά και το ισχυρότερο διαπραγματευτικό της όπλο στα πολλά ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτή πρέπει να είναι και η ειδοποιός μας διαφορά με τις πρακτικές του Προέδρου Ερντογάν που όχι μόνο έχει αναθεωρητικές αξιώσεις επί των Διεθνών Συνθηκών αλλά δεν διστάζει να εργαλειοποιεί ανθρώπινες ζωές επιδιώκοντας να ασκήσει πίεση για να εξυπηρετήσει τον γεωστρατηγικό του σχεδιασμό. Οι κινήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης πρέπει να βρίσκουν απέναντι την πεισματική μας επιμονή στην απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Επιμένουμε και στηρίζουμε σε όλους τους τόνους κάθε προσπάθεια που γίνεται για να καταστεί σαφές προς του εταίρους μας στην ΕΕ ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα Ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο πλαίσιο του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωβουλευτές, τους βουλευτές και τα στελέχη του ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός με δυναμικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για την ανάληψη των υποχρεώσεων από τα Όργανα και τα άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...